Nick van Breugel geeft aan dat hij gewisseld moet worden. Foto; PR

AZSV scoort zes keer tegen DETO maar is kansloos in Vriezenveen

Sport

AALTEN - Als je de kop hierboven leest is de lijn tussen feiten en fictie flinterdun. De wedstrijd in Vriezenveen was amper begonnen toen het bericht doorkwam dat AZSV 2 thuis hun tegenstander DETO 2 met 5-0 aan de zegekar hadden gebonden en daarmee officieel periodekampioen werden.

Toen de mannen van Dave de Jong na vijf minuten in Vriezenveen ook nog eens op een 0-1 voorsprong kwam leek het voor AZSV helemaal een leuke dag te worden.

Het was Chris Verheul die de binnen tikte nadat Nick van Breugel over rechts was opgestoomd en een afgemeten voorzet gaf. Voor Nick van Breugel was dit het laatste wapenfeit want tien minuten later werd hij met een hamstringblessure toegevoegd aan de lange lijst van blessures van de Rood-Witten.

Luka ter Haar kwam hem vervangen en deed het aanvankelijk helemaal niet verkeerd. Tussendoor had Guus Vaags een engeltje op zijn schouder bij een doelpoging van de Vriezenveners. Met Guus Vaags noemen we iemand die een goed niveau haalde. De rest van de spelers zakten na op voorsprong te zijn gekomen allemaal door het ijs.

Met name het middenveld van DETO met oud AZSVers Tim Potharst en Coplan Soumaoro excelleerden. Als zij aan de bal waren zag je alle spelers van DETO in beweging. T

och kwamen de AZSVers er af en toe nog ogenschijnlijk gevaarlijk uit maar de overtuiging ontbrak. Niek te Veluwe schoot in de 26e hard naast. In de 34e minuut speelt Tim Potharst de bal hard in op Coplan Soumaoro in het strafschopgebied die vervolgens een medespeler in scoringspositie brengt. Guus Vaags weet in eerste instantie de bal te keren maar de afvallende bal wordt door Kai Wesselink verzilverd en brengt daarmee de gelijkmaker op het scorebord.

Twee minuten later sprongen de DETO supporters op bij een kopbal die rakelings over het doel van Guus Vaags werd gekopt. Nog een paar minuten later is het Melvin Degenaar die uit een afgeslagen corner de 2-1 voor DETO scoort.

Meteen na de rust leek een opgebloeid AZSV het veld op te komen. Met goed voetbal zetten ze de Vriezenveners onder druk maar gaven daarbij ook de nodige ruimtes weg. De ervaren ploeg van DETO wist hier wel mee om te gaan. In de 52e minuut schiet Siep Rompelaar een venijnige vrije trap op het doel van DETO. De keeper laat de bal los maar er is geen AZSVer in de buurt om het af te maken. In de 58e minuut is het weer Guus Vaags die AZSV op de been houdt.

Langzaam ebt het geloof in een beter resultaat weg bij de mannen van Dave de Jong. Het wachten was op meer doelpunten van de Vriezenveners. In de 74e minuut scoorde Hoeseb Yakob de 3-1 toen de verdediging van de Villekampers de bal niet weg kregen uit hun zestienmeter gebied. Even later schampte de bal buitenkant paal van AZSV en haalt Tom te Veluwe een bal van de doellijn. Net voor en net na dat Bas Postma in de 83e minuut de 4-1 scoorde schoot Niek te Veluwe rakelings naast het doel van DETO. Zo kwam er een einde aan een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten. Ondanks de vele blessures en de nodige pech tegen een sterke tegenstander lieten de Rood-Witten op sommige momenten zien dat ze wel kunnen voetballen.

Toch een goed gevoel op weg naar de komende thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn.

Opstelling: Guus Vaags, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Jonathan Goosen (70 Michael Vaags), Ferran Momberg, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Siep Rompelaar (70 Thijmen te Kolste), Chris Verheul, Yordi Orriëns, Nick van Breugel (20 Luka ter Haar).