Robin Raben vanaf 35 meter doeltreffend
Robin Raben vanaf 35 meter doeltreffend RvdL

AD’69 krijgt loon naar werk: 3-1 winst tegen ERIX

Sport

AALTEN - Het was Erix die het felst startte, direct vanaf de aftrap nam zij het initiatief en had zowaar de 0-1 op de sloffen maar schoot vanuit een buitenspel de 0-1 in de netten. Gelukkig voor AD’69 werd er terecht gevlagd voor de buitenspel.

Pas na een minuut of tien kreeg AD’69 wat meer grip op het spel en verschoof het richting de helft van ERIX. Met een schot naast voor Sven Aalbers werd een eerste poging gewaagd op het ERIX doel.

In de 20e minuut werd de score geopend. Keeper Robin Vonhof, schoot de bal  ver over de verdediging van ERIX in het zestienmetergebied , Tom Elferink stond vervolgens klaar om al dan niet gebruikmakend van een overtreding de bal in het doel te leggen. ERIX protesteerde hevig maar de beslissing om de goal te laten tellen was door de scheidsrechter al genomen. Toch zou het evenwicht in de wedstrijd al snel worden hersteld toen vier minuten na de 1-0 een vrije trap op randje zestien door ERIX mocht worden genomen. In de scrimmage die daar ontstond werd uiteindelijk de bal in het doel achter Vonhof geschoten.

Na de gelijkmaker waren beide teams zoekende en vooral AD’69 kreeg de kansen, in de 30e minuut kon de keeper een bal die toevallig voorbij kwam waaien vanuit de losse pols wegwerken maar bleef de 1-1 staan totdat bijna voor de rust werd gefloten. In de 45e minuut kreeg AD’69 een vrije trap op een kleine 30 meter afstand van het doel ERIX.

Aan Robin Raben de eer om deze te nemen en hij slaagde daar wonderbaarlijk mooi in door de bal in de verste hoek te schieten waarbij de keeper geen enkele kans had om het schot te keren.

Met 2-1 de rust ingaan is een lekkere en aan ERIX om heel snel aan te haken. En dat deed ERIX in de eerste minu ut van de tweede helft niet, het was AD’69 die de aftrap deed en direct doorging met het spelen van de bal met de bedoeling de tussenstand uit te breiden. Toch kreeg ERIX de eerste kans van de tweede helft, in de 50e minuut ging een kopbal ook maar net naast. Vanaf minuut 55 zakte het spel aan beide zijden in, ERIX kreeg maar weinig voor elkaar, vele passes kwamen niet aan, bal aannames gingen niet goed maar ook bij AD’69 werd er niet altijd slim met de bal omgegaan. Het moest allemaal te gehaast en dus onnauwkeurig en te vaak kwam de bal dus onnodig in bezit bij ERIX. In de 76e kwam AD’69 toch weer gevaarlijk voor het doel van ERIX, Hidde Weenk nam de bal mee tot de achterlijn en gaf het vervolgens piekfijn voor zodat Dylan Bauhuis er alleen nog tegenaan hoefde te lopen. Timing bij Bauhuis ontbrak er waardoor een 100% kans op de 3-1 uiteindelijk een opraapballetje voor de keeper werd.

Kort na deze kans ging ERIX 1 op 1 spelen in de hoop toch nog een 2-2 te forceren. Amper had ERIX dit ontplooid ging Bram Bulsink naar voren en bediende Tom Elferink van een voorzet waarmee Elferink geen moeite had om deze vervolgens vanuit de draai onbereikbaar voor de keeper in de uiteindelijke 3-1 om te zetten. De 3-1 was uiteindelijk de einduitslag en dat was obv de gekregen kansen niet meer dan terecht.