De kampioenen van PV Aalten, vanaf links Han Schuurman, Tonnie Obrink, Jan Wiggers, Tonnie Knippenborg en Hemmie Knippenborg. Foto PR
De kampioenen van PV Aalten, vanaf links Han Schuurman, Tonnie Obrink, Jan Wiggers, Tonnie Knippenborg en Hemmie Knippenborg. Foto PR

Postduivenvereniging Aalten huldigt haar kampioenen

Sport

AALTEN - Het vliegseizoen 2022 zit er voor P.V. Aalten weer op. Dat loopt van april tot september. De duiven genieten nu van hun welverdiende rust en ruien uit, om volgend jaar weer op hun paasbest aan de start te verschijnen. 

De club huldigde haar kampioenen op een waardige wijze. Tijdens een feestmiddag kregen alle winnaars van de vluchten de nodige aandacht en prijzen. De allerbeste spelers staan hier op de foto. Dat zijn degenen die over het totaal van een aantal categorie├źn de meeste punten wisten te verzamelen. Het gaat dan om een optelsom over de korte vluchten (vitesse), de middellange vluchten (midfond), de jongeduivenvluchten en de natour die aan het eind van het seizoen als afronding plaatsvindt met zowel oude als jonge duiven. 

Clubkampioen werd Jan Wiggers (midden), tweede werden Knippenborg & Zn. Derde werd Tonnie Obrink, vierde Gerrie Heinen (niet op de foto) en als vijfde eindigde Han Schuurman. Zij werden door hun clubgenoten in de bloemetjes gezet en ontvingen als blijvend aandenken Delfts Blauwe borden waarop hun prestaties staan vermeld. 

Op zaterdag 10 december aanstaande gaat het niet om de snelste, maar om de mooiste postduiven. Dan is er een tentoonstelling die vanaf 14.30 uur voor iedereen gratis toegankelijk is. Locatie: gebouw PV Aalten aan de Nijverheidsweg 7 in Aalten. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit