Heren 1 en 2 van Natare. Foto: PR

Heren 1 en 2 van Natare. Foto: PR

Natare Aalten

Proteus te sterk voor Natare heren 1

Sport

AALTEN - Het eerste waterpoloteam van Natare is met een nederlaag begonnen aan het nieuwe seizoen. Te gast in Aalten was Proteus, dat uiteindelijk met een verdiende 9-15 overwinning terugkeerde naar Twello. Toch kijkt Natare positief terug op de wedstrijd, er zijn goede acties gemaakt en de verbeterpunten van vorig seizoen zijn al zichtbaar. 

Natare begon de competitie met nieuwe aanwinsten voor de teams: drinkbekers en draagkratten gesponsord van Juust Bouw, voor verfrissing tijdens de wedstrijd.
Dat de eerste tegenstander, Proteus, een zware dobber zou worden, wisten de Aaltenaren nog wel van vorig seizoen. De eerste periode ging sterk van start voor het team uit Twello, en pas na een paar snelle treffers maakte Angelo Monasso het eerste doelpunt voor Natare. De tweede periode begon met een 3-4 achterstand voor de heren. Met frisse moed gingen de heren van start, maar zij slaagden er niet in diverse ‘man-meer’-situaties te benutten. De Proteus-heren lieten de druk niet verslappen en liepen uit naar 5-8.
In de derde periode werd met lage press gespeeld waardoor er meer ruimte ontstond. Jasper Piek wist hier zwemmend goed gebruik van te maken, maar ook Proteus bleef scoren: 6-11. In de laatste periode probeerde Natare behoudend te spelen met minimaal verschil in doelsaldo in gedachten. De heren van Proteus liepen desondanks verder uit. Een schot van Angelo Monasso belandde op de lat maar Timo Groot Zevert was zeer scherp en benutte de rebound prachtig. Bij het laatste fluitsignaal stond het 9-15 in het voordeel van Proteus, een verdiende eindstand.
De wedstrijd die heren 2 aansluitend zou spelen ging niet door omdat de tegenstander last minute moest afzeggen. Om toch wat speeltijd te creëren hebben de heren toen onderling nog maar een leuke pot gespeeld. Na afloop is dit gezellig nabesproken in de kantine.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit