Vincent de Harder. Foto: PR

Vincent de Harder. Foto: PR

Vincent de Harder sluit knallend het vliegseizoen af

Sport

AALTEN - De laatste postduivenvlucht, en tevens laatste vlucht van dit seizoen, stond geprogrammeerd vanuit Dizy-le-Gros. De vooruitzichten met betrekking tot het weer waren echter zodanig dat werd gekozen voor het dichterbij gelegen Tongeren. Daar kon verantwoord en op tijd worden gelost. Om 8.20 uur werden de duiven daar in vrijheid gesteld.

Van PV Aalten deden er 123 duiven mee van tien liefhebbers, waaronder de ‘753’ van Vincent de Harder. De ‘753’ is een tweejarige duivin die dit vliegseizoen al eerder een reeks mooie prestaties had neergezet. Toch had Vincent haar niet zo vroeg verwacht. Hij stond nog in de keuken toen ze om precies 10.00 uur de ‘753’ haar thuis weer bereikte, om zich na een nachtje afwezigheid bij haar hokgenoten te voegen, .

Met een ruime voorsprong op de rest vloog ze de eerste prijs in de Aaltense postduivenvereniging. Daar zou het echter niet bij blijven want ook in de Achterhoek en zelfs in Oost-Nederland bleek de ‘753’ de concurrentie van totaal 2.843 duiven het nakijken te hebben gegeven. Een betere afronding van het vliegseizoen konden zij en haar coach Vincent zich niet wensen. Uiteraard werd dat na afloop in het clubgebouw gevierd. 

Het vliegseizoen 2022 zit er voor heel Nederland weer op. De duiven krijgen kun welverdiende rust en kunnen ruien. Met een nieuw verenpak komen ze na de winterperiode waarin ze worden vertroeteld in april 2023 weer fris aan de start.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit