Aaltense winnaars bij triathlon Eibergen.: Cindy Brusse (l), Danny Boom (m) en Bianca Piek (r)) Gerben Duenk

Podiumplekken Aaltenaren bij triathlon Eibergen

Sport

AALTEN/EIBERGEN - Op zondag 4 september vond in Eibergen the Chariot Triathlon plaats en aan de start stonden ook diverse Aaltenaren. De wedstrijd staat bekend om het prachtige parcours en de uitstekende organisatie en dus grepen velen deze kans aan om nog een keer het beste in zichzelf naar boven te halen. De weersomstandigheden waren voortreffelijk, dus was direct al duidelijk dat er hele snelle tijden gescoord zouden gaan worden.

Het zwemonderdeel van deze 1/8 triathlon vond plaats in de Berkel en is voor zowel deelnemers als toeschouwers spectaculair, omdat het gehele startveld gelijktijdig van start gaat. Aaltenaar Danny Boom nestelde zich gelijk in de voorste groep en het lukte hem om de koppositie te pakken en kwam als eerste na 500 meter zwemmen uit het water, gevolgd door een heel lint aan atleten.
Na de wisselzone volgde het fietsonderdeel, dat bestond uit 3 rondes van in totaal ruim 20 kilometer in het fraaie buitengebied van Eibergen. Vanwege het feit dat er vrijwel geen wind stond, werd er kiezelhard gefietst. Bij de Dames had AVA`70-lid Cindy Brussé zich langzaam naar voren gewerkt in fietste op de eerste plek en ook voor clugenote Bianca Piek kwam een podiumplek in zicht.
Het looponderdeel vond plaats in de buurt van de Mallumse Molen, waar 2 ronden van 2,5 kilometer gelopen moesten worden. De strijd om de podiumplekken zou hier beslist gaan worden en de organisatie had bij de finish een prachtige blauwe loper uitgerold.
Danny Boom klokte bij de Mannen de derde tijd met 1 uur, 1 minuut en 15 seconden. Bij de Dames kwam de koppositie van Cindy Brussé niet meer in gevaar en ze liep soeverein naar de winst. Bianca Piek noteerde bij de Dames de snelste fietstijd en een sterke prestatie bij het looponderdeel leverde haar uiteindelijk de 3e plaats op.
Ook de overige prestaties van de Aaltense deelnemers waren uitstekend en er werden diverse persoonlijke records neergezet. Het triathlonseizoen is bijna ten einde, maar dat geldt mogelijk niet voor Danny Boom en Cindy Brussé. Het duo wist zich door voortreffelijke resultaten eerder in het seizoen te plaatsen voor de halve Iron Man in het Amerikaanse Utah! Een schitterende uitdaging voor deze zeer gedreven Aaltense triathleten.