Het tenniscomplex nog aan de Dijkstraat. Foto: PR
Het tenniscomplex nog aan de Dijkstraat. Foto: PR

Altec viert 75 (+1) jarig jubileum

Sport

AALTEN - Eindelijk kon tennisvereniging Altec haar 75 jarig jubileum vieren. Op zaterdag 2 juli werd het bestaan van de vereniging, na een jaar uitstel, dan toch gevierd. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseerde het Altec Club Event (ACE) en met de tennisliefhebbers die kwamen werd het een zonovergoten, gezellige middag.

Door Kristel te Bokkel

Beter weer had de Aaltense tennisvereniging niet kunnen krijgen. Op de zonovergoten zaterdagmiddag werd sportpark ‘t Geurken goed bezocht door trouwe leden, oud-leden en andere geïnteresseerden. Op het terrein van de tennisvereniging kon men deelnemen aan verschillende activiteiten zoals tennisclinics, kon er worden geluisterd naar een bandje en onder het genot van een hapje en een drankje werd er naar oude beelden van Altec gekeken. 

75 jaar geleden
Altec viert dit jaar, door het jaar uitstel, eigenlijk haar 75+1 jarig jubileum. De tennisvereniging startte namelijk in 1946. Niet aan de Haartsestraat waar sportpark ‘t Geurken gevestigd is, maar bij Hotel de Kroon aan de Dijkstraat. Daar waar nu Domino’s Pizza en Chinees-Indisch afhaalrestaurant Wan Sheng gevestigd zijn. In die tijd beschikte Altec over een aantal gravelbanen waar al fanatiek balletjes geslagen werden. Een aantal van de spelers die toen speelden, zijn ook lange tijd voorzitter geweest van de vereniging.

Ergens in de jaren ‘70 verhuisde de tennisvereniging naar sportpark ‘t Geurken. Ook het gravel werd mee verhuisd. Tegenwoordig wordt daar niet meer op gespeeld. Het gravel maakte in de jaren ‘00 plaats voor kunstgras. 

Na een dipje in de ledentallen is de tennissport nu weer populair. Veel nieuwe aanwas komt onder andere vanuit de zomermaanden waarin de tennisvereniging een speciaal zomer abonnement aanbiedt. Zo kan men op een laagdrempelige manier en voor een lagere prijs, kennis maken met tennis. Intussen is de tennisvereniging uitgegroeid tot een club met bijna 650 spelende leden tussen de acht en negentig jaar en negen tennisbanen. 

Op het ACE konden de mascottes Ace en Love van de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) natuurlijk niet ontbreken. Net als een ware loterij. Er werden mooie prijzen gewonnen. Waaronder een padelracket, wat goed van pas komt wanneer de padelbanen gerealiseerd zijn. 75 jaar lang was Altec alleen een tennisvereniging. De komende tijd wordt het aanbod breder. Er zullen twee padelbanen worden gerealiseerd op het sportpark. Daarmee is tennisvereniging Altec helemaal klaar voor de toekomst. “Op naar de 100 jaar!

Anekdotes bij de foto’s: Finalisten clubkampioenschappen Heren Enkel A 1986, de Altec-jeugd stroomt door! De 16-jarige Sidney Luimes wint met 6-3/6-2 van de vijftien-voudig clubkampioen Tom de Jong (39) uit Winterswijk. Sydney zou de volgende edities vijf keer op rij winnen. 

In 1965 werd het eerste team gemengd kampioen in de derde klasse Oost, toeschouwers en spelers zijn op de gevoelige plaat vastgelegd.

Toeschouwers, bovenste rij vanaf links: Geert Zomer, Hugo van der Graaff, Frans de Beukelaer, Janine Blom, niet bekend, niet bekend, Thea Blom, Gerard Kempers, Hans van der Bend, Guido van der Bend, Hans de Beukelaer en Ad Blokland.Onder van links af staand voorzitter Jan Wijbrans en spelers Dick van der Bend, Tonnie Monasso en Martin Wieland. Knielend Marieke van der Bend (links) en Ger van der Bend. Foto: PR
Links Tom de Jong met Sydney Luimes . Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit