Theo Kämink. Foto: PR
Theo Kämink. Foto: PR

Theo Kämink heeft snelste duif in de Achterhoek van Châlons

Sport

AALTEN - Zaterdag 2 juli stond de middellange afstandsvlucht vanuit Châlons-en-Champagne op het programma voor de postduivenhouders in Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. In totaal werden er vrijdagavond bijna 25.000 duiven voor deze vlucht ingekorfd. Dat had alles te maken met de weersverwachting, die bijzonder gunstig was: zonnig, droog en een ‘staartwindje’. 

Tussen deze losplaats in Frankrijk en Aalten liggen hemelsbreed 365 kilometer, die de gevleugelde vrienden van P.V. Aalten pijlsnel aflegden. De duiven werden zaterdag in Châlons om 8.00 uur gelost. Met een hels kabaal vertrokken de duiven richting noorden. Vind dan als postduif tussen zo’n massa concurrenten de juiste koers maar eens. Een duif die daar geen moeite mee had was de ‘21-762’ van Theo Kämink. Deze éénjarige doffer meldde zich al om 11.53 uur als eerste in de Achterhoek, op zijn zolderhok aan de Huisstededijk, met een gemiddelde snelheid van iets meer dan 90 kilometer per uur!

In de Afdeling Oost deden maar liefst 9.315 duiven mee aan deze race. Ook hier een geweldig mooie prestatie van Theo Kämink: 24ste. De vader van de ‘21-762’ komt van clubgenoot Sjaak Lubbers.

Overigens gebeurde dit allemaal terwijl Inge, de vrouw van Theo, op vakantie was. En laat het nu een herhaling van precies een jaar geleden blijken. Ook toen vloog Theo een eerste prijs terwijl zijn vrouw vakantie vierde. Wat is in zo’n geval een wijze raad...?

Het lossen van duiven, op naar huis. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit