Einde van een tijdperk voor Natare

  Sport

Aalten - Na jaren lang als een team en vriendengroep steeds verder omhoog gewerkt te hebben gaat er een hoop veranderen voor de waterpoloërs uit Aalten. Nadat de eerste stappen waren gezet onder trainer/coach Jurgen van de Kamp nam Renny Le Roy het stokje over en werd er tot in de landelijke competitie geknokt, maar liefst 3 klassen hoger dan Natare voorheen speelde. Tijdens deze jaren is Wilmar Westerveld als aanvoerder de verbindende factor geweest, door zijn exceptionele inzet voor het team en de vereniging wat het heren 1 meer dan enkel een sportteam maakte. Met het vertrek van zowel Renny als Wilmar zal deze periode met een laatste wedstrijd aankomende zaterdag afgesloten worden.
 

“Toen ikzelf acht jaar geleden in het eerste team kwam was Natare in de waterpolocompetitie slechts een lokale vereniging met weinig bekendheid. Een groep waar leuk gesport werd maar zonder hogere ambities. Dit was echter ook het jaar dat er een knop werd omgezet. Door strakke voorbereiding op het seizoen en fanatieke trainingen doordeweeks werd er twee jaar op rij gepromoveerd.” verteld Jeroen ter Haar wie zelf ook jaren deel uitmaakte van dit team en zich richt op een toekomst in het westen van het land.

Deze standaard eerste klasse bleek aanvankelijk een stap te hoog, maar met de jaren groeide het team verder door en werden er wedstrijden door het hele land heen gespeeld. Van Sittard tot Harderwijk, van Breda tot Enschede. Dit was iedere keer een avontuur op zich waarbij het hele team gezamenlijk in een bus, altijd trouw gesponsord door garage Wisselink, er op uit ging.

Het heren 1 van Natare was echter veel meer dan alleen wedstrijden spelen. Met weekenden weg op toernooi, waarbij Wilmar met zijn koelbox met parachute als zonnescherm de perfecte basis verzorgde, activiteiten van paintball tot canyoning, wintergrills en stamppot-buffetten en nog veel meer, werd dit een hechte groep. Ieder lid uit het team dat Aalten verliet om te studeren bleef dan ook nog jaren erna terug komen omdat afscheid nemen toch moeilijk bleek. Aron Westerveld kwam jaren later zelfs weer terug bij de vereniging om nog een jaar mee te pakken.

Het vertrek van deze mensen betekend uiteraard niet het einde van de vereniging. Waar iemand opstapt ontstaat namelijk ruimte voor anderen en zo groeit de vereniging door. Om deze periode toch een mooie afsluiting te geven en iedereen voor hun inzet te bedanken zal op zaterdag 12 mei om 18:00 uur in ‘t Walfort een afscheidswedstrijd georganiseerd worden tussen een old stars team samengesteld door Wilmar en de heren 1 selectie voor het komende seizoen. Voorafgaand spelen om 17:15 uur de minipoloers (jeugd 10-13 jaar) een demo wedstrijdje. Tijdens deze wedstrijd zullen de nieuwe caps aangeboden door vakgarage JAWI worden overhandigd. Voor deze wedstrijden is een ieder van harte uitgenodigd.

Meer berichten