De topduif van Vincent de Harder, derde van 13000 duiven vanaf Arlon. Foto: PR
De topduif van Vincent de Harder, derde van 13000 duiven vanaf Arlon. Foto: PR

Dubbelslag voor Postduivenvereniging Aalten

Sport

AALTEN - Zaterdag 18 juni waren de weersomstandigheden verre van ideaal voor het houden van wedstrijden met postduiven. Het was zeer warm en daarom had het landelijke bestuur het hitteprotocol afgekondigd. Dat betekent dat er landelijke regels moeten worden gevolgd om de postduiven onder deze bijzondere omstandigheden verantwoord te vervoeren en te lossen. Er moeten bijvoorbeeld minder duiven in een reismand, de bovenste rij in de duivencontainer moet leeg blijven en de vluchten werden ingekort.

Met jonge duiven mocht helemaal niet gevlogen worden in het weekend. Men is zuinig op de jonge aanwas. 

Vincent de Harder derde van 13.000 duiven
Eigenlijk stond Nanteuil op het programma, maar vanwege de warmte werden de vluchten ingekort en werd Arlon gekozen als alternatief. In Arlon werd al vroeg gelost. Om 7.45 uur konden de duiven eruit en begonnen de gevleugelde vrienden aan een reis van ongeveer 255 kilometer naar Aalten. P.V. Aalten bracht 380 duiven in concours. Eerste werd Vincent de Harder. Na twee uur en drie kwartier vliegen, verscheen zijn eenjarige doffer de ‘596’ op de plank. In de Achterhoek moesten exact 1.400 duiven om de prijzen vliegen van deze vlucht. Hier scoort Vincent de Harder de eerste prijs!

In de Afdeling Oost-Nederland werden er ondanks de warmte toch een massa duiven voor de vlucht vanuit Arlon ingekorfd; 13.269 om precies te zijn. P.V. Aalten haalde ook in de afdeling geweldig uit. Vincent de Harder pakt brons tegen deze massa duiven. Herman Testerink was dertiende en Jan Wiggers 32ste! Bij de eerste honderd van de Afdeling staan ook Casper Brethouwer (69ste) en Theo Wiltink (86ste). 

Herman Rave eerste in de Achterhoek op vlucht van Bergerac
Tussen Bergerac en Aalten liggen hemelsbreed zo’n 945 kilometers, die zaterdag werden overbrugd door 37 Aaltense duiven. Uit de Achterhoek werden er voor deze marathonvlucht 120 duiven aan de start gebracht. Vanwege de weersomstandigheden werden de duiven niet zoals gebruikelijk vrijdags rond het middaguur vrij gelaten, maar vrijdagmorgen vroeg om 7.15 uur. Het werd best een pittig karwei voor de “renpaarden van het luchtruim’. Daarom is Herman Rave extra trots op de prestatie van zijn vierjarige ‘309’, die in deze regio de eerste duif van Bergerac kon melden. Zaterdagmorgen om 8.49 uur bereikte de ‘309’ zijn hok weer. Een knappe prestatie: eerste in de Achterhoek.

Herman Rave, zijn duif is eerste vanuit Bergerac. Foto: PR
Vincent de Harder, zijn duif werd derde van 13 000 duiven. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit