Een moment uit de wedstrijd Apeldoorn - Aladna/De Issel. Foto: PR

Aladna/De Issel in slotminuut naar punt

Sport

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben onverwacht maar niet onverdiend een punt meegenomen uit Apeldoorn. Na de gehele wedstrijd op achterstand te hebben gestaan werd met een schot van afstand in de laatste seconden de gelijkmaker gescoord, 10-10.

Tegenstander Apeldoorn begon goed aan de wedstrijd en nam al vrij snel een 4-0 voorsprong. Aladna/De Issel leek een moeilijke wedstrijd tegemoet te gaan maar kwam knap terug tot 5-4.

Aan het begin van de tweede helft, na een 6-4 stand bij rust, nam Apeldoorn de wedstrijd weer in handen en bouwde de voorsprong uit naar 8-5. Maar ook in de tweede helft kwam Aladna/De Issel knap terug. Bij de stand van 9-7 kwam de ploeg op 9-8 maar de hoop op de gelijkmaker verdween meteen weer omdat Apeldoorn in de volgende aanval 10-8 maakte.

Een paar minuten voor het einde kwam de spanning weer een beetje terug omdat Aladna/De Issel weer op een punt kwam, 10-9. Terwijl de laatste minuut al bijna voorbij was en iedereen wachtte op het eindsignaal van de scheidsrechter werd met een schot van afstand de gelijkmaker gescoord. En zo nam de ploeg een onverwacht punt mee terug naar de Achterhoek. Topscoorders waren Frank Hendriksen (3), Carieke Kuiperij en Michiel Toebes (beiden 2).