Jonge deelnemers aan de Loopfietsenrace. Foto: Leo van der Linde
Jonge deelnemers aan de Loopfietsenrace. Foto: Leo van der Linde

Wielerronde van Bredevoort

Sport

BREDEVOORT - Na twee jaar wachten vindt dit jaar eindelijk, voor de vierde keer, de Wielerronde van Bredevoort plaats, op 2 juli aanstaande. Deze wielerronde, gesponsord door de lokale bierbrouwerij de Borghman, is in korte tijd een heel leuk evenement geworden, waar plek is voor iedereen.

Een paar belangrijke dingen maken volgens de organisatie de Ronde van Bredevoort uniek. Er zijn veel betrokken vrijwilligers, waarvoor in het verleden ‘de Pompe’, de lokale vrijwilligersprijs, is ontvangen. Daarnaast zijn er veel lokale/regionale bedrijven die zich vanaf het begin verbinden aan de Ronde van Bredevoort. Hoofdsponsor Stadsbrouwerij de Borghman heeft zelfs een speciaal biertje gebrouwen dat verwijst naar het evenement. 

Naast de wielerronde organiseert de Ronde van Bredevoort jaarlijks clinics en in de voorgaande jaren bleek dit een enorm succes. Ook dit jaar heeft de wielerronde een reeks aan clinics georganiseerd, in samenwerking met de Triatlon van Aalten. De missie van de organisatie van de Ronde van Bredevoort is om het evenement laagdrempelig te houden; iedereen kan meedoen! Dat was te merken. 

De vorige editie zijn er twee recreantenraces georganiseerd, een race voor geoefende rijders, een race voor beginnende. Recreanten weten Bredevoort te vinden. 

Nieuw dit jaar is de vorm van de wedstrijdklasse. De race in Bredevoort is laagdrempelig iedereen met een KNWU licentie kan deelnemen aan de wedstrijdklasse (dames, amateurs, sportklasse, junioren, nieuwelingen). Naast de races is er genoeg te beleven op ’t Zand, het is een evenement voor iedereen!  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit