Een spelmoment uit de wedstrijd AZSV tegen Avv Swift. Foto: Cor Hinkamp

Zeperd voor AZSV, 1-5 verlies tegen Avv Swift

Sport

AALTEN - AZSV, dat drie wedstrijden voor het eind van de competitie 45 punten heeft verzameld, mag rustig zeggen dat zij het goed heeft gedaan. Dan kan het maar zo zijn dat er een zeperd tussen zit dat een 1-5 thuis nederlaag oplevert. Op deze zonnige zaterdagmiddag was dat het geval...

Er zijn veel excuses te bedenken. Maar misschien moet worden erkend dat de Rood-Witten zaterdag voetballend een stuk minder waren dan de Mokumers. De wedstrijd was amper zes minuten oud toen de 0-1 tegen de touwen vloog. Even later had Rik van der Eerden de kans om de stand gelijk te trekken maar hij had zijn vizier niet zuiver staan. Toen in de veertiende minuut Swift de stand op 0-2 bracht werd duidelijk dat de mannen van Dave de Jong een zware middag tegemoet gingen. Swift bleef combineren en vonden elkaar heel makkelijk. Als neutrale toeschouwer was het genieten van het spel van de Amsterdammers. Toen na 22 minuten de 0-3 op het scorebord kwam was de wedstrijd gespeeld.

Vlak voor de rust werd Thijmen te Kolste naar voren gedirigeerd en speelde Nick van Breugel iets meer terug getrokken. De Rood-Witten kregen iets meer grip op het spel maar werden nog niet echt gevaarlijk. Net voor het rustsignaal verzuimde Swift om de 0-4 te scoren.

In de rust maakte Freek Mulder plaats voor Luka ter Haar en ook Quinn Vervelde mocht gaan douchen, Joost Rasing nam zijn plaats in. Het was Joost die in de 53ste minuut de lat raakte. AZSV gaf steeds meer druk naar voren en gaf achterin meer ruimte vrij. Swift wist daar wel raad mee en scoorde in de 61ste minuut de 0-4. Het was Joost Rasing die in de 66ste minuut na een hoekschop en een keepersfout de stand op 1-4 bracht. Swift was heel even de kluts kwijt maar herpakte zich snel.

Drie minuten voor het eind strooide Swift nog iets meer zout in de wond door de 1-5 te scoren. Normale sterkmakers als Rik van der Eerden en Thijmen te Kolste kregen vlak voor het eind nog kansen om de stand een dragelijker aanzien te geven maar gaven niet thuis. In de 90ste minuut vond de scheidsrechter het wel welletjes en zonder een seconde blessuretijd floot hij voor het laatst. Swift speelde zich veilig en gaat volgend seizoen gegarandeerd hoge ogen gooien. Uniek was dat de aanwezige supporters en vrijwilligers werden gekozen als Man of the Match.

Opstelling: Jasper te Kolste, Ferran Momberg, Yordi Orriƫns, Thijmen te Kolste, Koen Maatkamp, Nick van Breugel (83 Yoran Ertunc), Freek Mulder (46 Luka ter Haar,) Niek te Veluwe, Quinn Vervelde (46 Joost Rasing), Rik van der Eerden, Max Rensink (68 Sadik Kaya)