AD'69 in actie tegen GWVV. Foto: PR

AD’69 sleept één punt uit Varsselder

Sport

AALTEN - AD’69 heeft dit seizoen nog niet zo hard moeten vechten om een punt dan in de wedstrijd tegen GWVV uit Varsselder. Dat het pas in de allerlaatste minuut zou lukken geeft wel aan dat het Aaltense team alles moest geven.

In de zesde minuut was het bijna raak voor AD’69 toen Justin Grijsen met een solo de zestien van GWVV in kwam, helaas geen goal. Een snelle uitval van GWVV amper een minuut later zorgde dat al vroeg in de wedstrijd duidelijk werd dat het geen eenrichtingsverkeer zou worden. Dat bleek toen twee minuten na de eerste uitval GWVV een tweede poging waagde. Grijsen bleef de plaaggeest in de verdediging van GWVV, hij mengde zich in kopduels, bleek een speler waarop geen vat was te krijgen en kreeg in de 22ste minuut wederom een dot van een kans. Een minuut later een kans voor Dylan Bauhuis, nu stond de paal in de weg. In deze fase werd AD’69 sterker. Toch kwam GWVV op voorsprong en werd de kleedkamer met een 1-0 achterstand opgezocht.

Na rust had GWVV met de aftrap het eerste balbezit maar al gauw ging dat over naar de Aaltenaren die op zoek gingen naar de gelijkmaker. AD’69  gooide alles op de aanval, smeet met krachten, bleef ondanks dat goed spelen maar de gelijkmaker bleef uit. In de 62ste minuut kwam GWVV er levensgevaarlijk uit en was het met drie ingrepen op rij aan Oostrik te danken dat de opmars van GWV een halt werd geroepen.

Met nog een kwartier te spelen werd het slotoffensief ingezet. Jens Bent en Hidde Weenk kregen in de 77ste minuut hun aandeel in een kans, echter werd deze niet benut. Er waren nog twee minuten te spelen toen aanvoerder Nick Ebbers de grootste kans kreeg en de GWVV doelman in de weg zag staan. Ook in de naspeeltijd was het de ene aanval op de andere. In de 94ste minuut, achteraf de allerlaatste, gaf Michiel Ebbers een voorzet, Jens Bent zette alles op alles en kreeg de bal voor in een alles of niets poging. In de kluwen van benen liep een speler van GWVV tegen de bal aan en passeerde zijn eigen doelman en zette hiermee de eindstand op 1-1.