Afbeelding

Bredevoort speelt gelijk tegen SVBV

Sport

BREDEVOORT - Op een warme, zonnige zondagmiddag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen SVBV op het programma. De heenwedstrijd werd door Bredevoort gewonnen, toch werd vandaag een lastige wedstrijd verwacht.

De eerste helft liet de intentie van beide teams al snel zien. Bredevoort probeerde nog enigszins op te bouwen maar koos regelmatig voor de lange bal en SVBV deed niets anders dan de bal lang spelen naar de sterke, balvaste spits. De teamgenoten van deze spits waren hier goed op ingespeeld want die waren erg beweeglijk en zochten vaak de ruimte achter de defensie van Bredevoort. Dit leverde het uitteam de nodige grote kansen op maar hier werd niet uit gescoord. Bredevoort zelf speelde de eerste helft niet best, duels werden vaak maar half aangegaan en er werd weinig gecreëerd. Gelukkig voor Bredevoort profiteerde SVBV niet van de gecreëerde kansen en met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft kwam Bredevoort scherper uit de kleedkamers. SVBV hanteerde wederom dezelfde tactiek maar met deze lange ballen ging de defensie van Bredevoort een stuk beter om. Toch was het wel SVBV dat op voorsprong kwam, de sterke spits van SVBV kon veel te makkelijk richting doel lopen en schoot de bal in verre hoek. Niet heel veel later kwam Bredevoort op gelijke hoogte. Wouter Obbink wist na een indrukwekkende rush Rutger Hoefman te bereiken, Rutger hield het overzicht en zette Rik Tankink vrij voor de keeper. Rik kapte de keeper uit en schoot de bal beheerst binnen. Het resterende deel van de tweede helft was Bredevoort de sterkere en waren de mogelijkheden aanwezig voor de 2-1. Deze viel echter niet en met een 1-1 stand floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een terechte uitslag. De eerste helft was SVBV duidelijk de betere en was het een wonder dat het uit team niet wist te scoren maar de tweede helft was voor Bredevoort. Aankomende zondag staat voor Bredevoort de lastige uitwedstrijd naar GSV op het programma.