Een duel uit de wedstrijd AD'69 tegen Keijenburgse Boys. Foto: PR

AD’69 trekt de zaken recht met 3-1 winst op Keijenburgse Boys

Sport

AALTEN - AD deed goede zaken tegen Keijenburgse Boys. Ondanks een dunne selectie wist de Aaltense ploeg met 3-1 te winnen.

AD’69 trad aan met maar slechts drie man op de reservebank. Daarbij kwam ook nog dat deze zondag Tom Elferink en Dylan Bauhuis niet deel uitmaakten van de selectie. Justin Grijsen was hierbij de man die zich veelal opwierp als aanspeelpunt en de defensie van Keijenburgse Boys (KB) had daar de handen vol aan. Kansen kreeg AD ook. In de laatste tien minuten van de eerste helft werd KB wat brutaler en kwam er wat meer uit. Dit bood vervolgens weer wat meer ruimte aan AD’69 en het was bijna Justin Grijsen die na een voorzet van Bram Bulsink en wat slalommende bewegingen uiteindelijk de tweede paal raakte, tot dusver de grootste kans voor AD’69 voor rust. In de 47ste minuut kwam AD’69 dan toch op voorsprong. Na een overtreding op Wouter Spaargaren en waaruit een vrije trap volgde gaf Robin Assink de ultieme gelegenheid aan Michiel Ebbers om met het hoofd de 1-0 te scoren.

Na rust ging KB direct in de aanval en torpedeerde hierbij het dak van het doel van van Lochem. AD’69 was gewaarschuwd en moest ervoor waken dat KB niet langszij zou komen. Wouter Spaargaren kreeg het voor elkaar om in de 49ste minuut met een wondermooie lepel over de keeper de 2-0 te scoren. KB benutte een kans en scoorde de aansluitingstreffer. Enig geluk had AD’69 toen in de 56ste minuut een rode kaart volgde voor een aanvaller van KB die onbehouwen het duel aanging met Jeroen Scholten. In de 11-10 situatie wist AD de 3-1 te scoren.