De penalty wordt verzilverd door Rik van der Eerden. Foto: PR

AZSV doet goede zaken tegen Flevo Boys

Sport

AALTEN - AZSV boekt opnieuw een mooie overwinning. Uit tegen Flevo Boys wint de Aaltense ploeg met 0-2.

Op bezoek in het nieuwe land boekte AZSV een mooie 0-2 overwinning op de tandeloze tijger Flevo Boys. Misschien kan ook wel gezegd worden dat AZSV niet wou en Flevo Boys niet kon. Dan gaat het hier met name over de eerste helft, die had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden.

De tweede helft gaf meer reuring. Na enkele kansen over en weer kwam Quinn Vervelde in de 51ste minuut plotseling oog in oog te staan met de keeper van Flevo Boys. Een getergde Quinn, die na zes wedstrijden schorsing deed wat hij moest doen schoot de bal langs een kansloze keeper. Er kwam meer leven in de strijd. Door Flevo Boys dat wist dat ze de drie punten nog hard nodig hebben om geen nacompetitie te hoeven spelen en een AZSV, dat zich na de 2-4 nederlaag in de thuiswedstrijd, niet opnieuw in de luren wilde laten leggen.

De opportunistische polderbewoners waren af en toe gevaarlijk maar de verdediging van de Rood-Witten stond als een huis met aan het hoofd Thijmen te Kolste die als een ouderwetse sweeper tijden deed herleven die deden denken aan Gerrit Heersink en Jan Lensink en oom Gerrit te Kolste.

Keeper Jasper te Kolste had af en toe een engeltje op zijn schouder, zeker in de 76ste minuut toen Flevo Boys op de paal schoot. Coach Dave de Jong maakte veelvuldig gebruik van zijn wissels en dat legde AZSV geen windeieren. Vlak voor het eind wisselde hij Max Rensink en Nick van Breugel in voor Ramon Hoornenborg en Sadik Kaya. Het waren deze twee spelers van AZSV 2 die de wedstrijd in het slot gooiden.

Na een slimme bal van Ramon Hoornenborg op Sadik Kaya zocht deze watervlugge speler het duel in het zestienmetergebied op. Een lichte aanraking van een Flevo Boys speler was voldoende om Sadik naar de grond te laten gaan. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de penaltystip. Rik van der Eerden liet zich deze kans niet ontnemen om zijn seizoenstotaal op negen doelpunten te brengen. Eindstand 0-2.