Alle jeugdige deelnemers krijgen een medaille. De estafetteteams krijgen na afloop van de wedstrijd een teamfoto overhandigd. (foto: Nathan Posthumus)
Alle jeugdige deelnemers krijgen een medaille. De estafetteteams krijgen na afloop van de wedstrijd een teamfoto overhandigd. (foto: Nathan Posthumus)

Spetterend Track & Field Run

  Sport

Aalten - Het wedstrijdseizoen van atletiekvereniging Ava'70 staat op het punt van beginnen. Op zaterdag 10 maart trapt de Track & Field Run het seizoen af. Deze wedstrijd, een initiatief van een groep jeugdleden van Ava'70, onderscheidt zich met flitsende onderdelen, stevige muziek, en een gezonde dosis bravoure.

De Track & Field Run is een hardloopwedstrijd waarbij iedereen aan zijn trekken komt. De Rinke Ter Haar Architectuur Kids Runs, zijn twee onderdelen voor de jeugd. Op het middenterrein van de atletiekbaan wordt een spectaculair crossparcours van vijfhonderd meter uitgezet. Draaien, keren, springen over boomstammen en zwoegen door mul zand.

In tegenstelling tot bij veel andere wedstrijden, staat er ook een korte afstand voor senioren op het menu: de Fiat Winkelhorst SprintCross 2 kilometer. Net als bij de jeugd, wordt deze SprintCross ook op het crossparcours op het middenterrein van de atletiekbaan afgewerkt. Is dit toch iets te kort, dan biedt de Lex Laufexperte Bjórn Weier 5 km uitkomst, een mooie ronde door het buitengebied van Aalten. De dag wordt afgesloten met twee estafettes. Eerst is het de beurt aan de talenten bij de Erwin Wamelink TextPress Jeugdestafette, de grote finale is de Jansen Eupe Cross-Estafette. Een estafetteteam bestaat uit vier personen en iedereen loopt een afstand van 500 meter.

Het Track & Field Team van Ava'70 is in 2015 gestart met de wedstrijd om wat geld bijeen te scharrelen voor het jaarlijkse trainingskamp. De afgelopen jaren deden er ruim 250 atleten mee, afkomstig uit de gehele regio. Op de website van Ava'70 staat meer informatie over de wedstrijd en kan men zich inschrijven.

Meer berichten