Uiterst effectief Berkum verslaat AZSV met 4-2

  Sport

Zwolle - Een uiterst effectief spelend Berkum heeft AZSV met 4-2 verslagen. De Zwollenaren kwamen zes keer voor de goal van Harm ter Maat, maar scoorden wel vier keer. De roodwitten misten een aantal goede mogelijkheden, zodat de overwinning verdiend was. Berkum blijft in de top van de hoofdklasse B meedoen, terwijl AZSV op de twaalfde plek blijft staan.

AZSV heeft de overwinning op NSC Nijkerk geen vervolg kunnen geven. De Aaltenaren begonnen goed aan het duel met Berkum en na zeven minuten stuurde Kars Vierwind Joost Rasing de diepte in, maar doelman Dominic van Hoof plukte de bal van de voet van de Wehlenaar. Twee minuten later liet de thuisclub zien hoe het wel moest. Een voorzet van Jordi Lemmens werd door Johnsen Bacuna achter Harm ter Maat gekopt. Harm ter Maat verdedigde het doel in plaats van de zieke Matthijs Ebbers. De invaller-doelman had een ongelukkige middag en kreeg vier onhoudbare ballen op doel.

Na een kwartier leek AZSV weer terug in de wedstrijd te komen. Een vrije trap van Brian Hogeweide kwam op de lat boven Dominic van Hoof en stuitte al dan niet van achter de doellijn weer terug in het veld en scheidsrechter Boringa uit Leeuwarden en zijn assistent lieten doorspelen. Kort daarna ging een schot van Kars Vierwind naast het Zwolse doel. Terwijl de AZSV-aanhang dacht terug in de wedstrijd te kunnen komen scoorde Berkum uit het niets de 2-0. De bal werd slecht weggewerkt uit het Aaltense strafschopgebied en vanaf de rand van de zestienmeter punterde Ruud Wellenberg de bal in het uiterste hoekje van het doel, 2-0.

AZSV leek geknakt en Berkum kon in het restant van de eerste helft ongehinderd combineren. De Aaltenaren konden het Zwolse spel niet meer ontregelen en leken eenvoudig naar een nederlaag gespeeld te worden. In de rust pepte Dennis van Toor zijn ploeg weer op en in de tweede helft deed AZSV weer goed mee. De roodwitten waren meer aan de bal, maar de eindpass was niet altijd even goed. Toch kreeg AZSV al na drie minuten in het tweede bedrijf een grote kans. Max Jansen stuurde Joost Rasing de diepte in, maar zijn schot ging naast het doel van Dominic van Hoof.  Kort daarna miste Yordi Orriëns na een vrije trap van Niek te Veluwe geheel vrijstaand de bal op zes meter voor het doel. Maar gelukkig kon de AZSV-aanhang twee minuten later wel juichen, toen schoot Robbin Thuss de fraai uit een vrije trap van 25 meter in de kruising schoot, 2-1. AZSV bleef daarna meer in balbezit, maar werd niet echt gevaarlijk en de eerste keer dat Berkum in de tweede helft in de buurt van Harm ter Maat kwam was wederom meteen raak. Een zondagsschot op de zaterdagmiddag van Johnsen Bacuna verdween in de kruising en het verschil was opnieuw twee doelpunten.

De ploeg van Dennis van Toor bleef jagen op een aansluitingstreffer en die viel ook. In de slotminuut gaf Yordi Orriëns de bal mee aan Joost Rasing, die 3-2 scoorde. Daarna werd alles op de aanval gegooid en in de eerste de beste counter gooide Berkum de wedstrijd in het slot. De verder onzichtbare topscorer van de thuisclub, Chris van der Meulen, kreeg van invaller Mark Bloemendaal de bal op een presenteerblaadje aangegeven en de Zwolse spits pakte dit buitenkansje natuurlijk uit en zette daarmee de 4-2 eindstand op het scorebord. Positief was nog wel de terugkeer van Rik van der Eerden, die een kwartier voor tijd in het veld kwam voor Robbin Thuss na twee maanden blessureleed. 

AZSV blijft door deze nederlaag in de gevarenzone en krijgt in de komende twee weken achtereenvolgens Huizen en Staphorst op bezoek. Dat dit afhankelijk is van de weergoden en voorspelde Russische Beer is natuurlijk duidelijk. Komende dinsdag staat eerst het duel tegen Pax op de agenda in de achtste finales van de Achterhoek Cup, aanvang 20.15 uur op Sportpark Villekamp in Aalten. Het duel is op verzoek van de organisatie van de Achterhoek omgedraaid en wordt dus niet in Hengelo (Gld) gespeeld.

Berkum-AZSV 4-2 (2-0). 9. 1-0 Johnsen Bacuna, 25. 2-0 Ruud Wellenberg, 55. 2-1 Robbin Thuss, 69. 3-1 Johnsen Bacuna, 90. 3-2 Joost Rasing, 91. 4-2 Chris van der Meulen.

Scheidsrechter J.S. Boringa uit Leeuwarden gaf geen kaarten.

Opstelling AZSV: Harm ter Maat, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Yordi Orriëns, Max Jansen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Brian Hogeweide (76. Sjoerd te Boekhorst, Kars Vierwind, Robbin Thuss (76. Rik van der Eerden), Joost Rasing.

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Johnsen Bacuna (78. Youp Kok, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker (73. Mark Bloemendaal), Hoeseb Yakob.

Meer berichten