VoCaSa dames 2 te sterk voor De Hofnar – Bovo Dames 1

  Sport

Aalten - Afgelopen zaterdag 3 februari speelden de dames van De Hofnar - Bovo tegen VoCaSa dames 2. Na de twee pijnlijke nederlagen op rij tegen de nummers 1 en 2 van de competitie was het eerste damesteam van De Hofnar - Bovo gedreven om punten binnen te halen.

De eerste set begonnen de dames scherp: door druk met de service te creëren konden de dames goed mee met het spel van VoCaSa. Maar dit was helaas van korte duur. Door het snelle spel bij VoCaSa lukte het niet om een goed blok neer te zetten waardoor de eigen verdediging steeds meer onder druk kwam te staan. Door het gebrek aan side-out scores kon de eerste set worden toegekend aan VoCaSa. De set werd verloren met 16-25.

Nu de meiden van De Hofnar – Bovo waren wakker geschut, waren ze van plan om alles te geven in set 2 en het verdere verloop van de wedstrijd. Toch werd set 2 helaas meer een kopie van de eerste set. De Hofnar – Bovo raakte de servicedruk kwijt en aanvallend kwamen de dames tekort. Dit resulteerde in rommelig spel waardoor de set al snel gespeeld was: 13-25.

In de setwissel werd uitgesproken de koppen weer bij elkaar te steken en in de derde set proberen het eigen niveau halen. Er werden een aantal veranderingen doorgevoerd in het team met de hoop het spel van VoCaSa te breken. De set ging in eerste instantie redelijk gelijk op waarbij er af en toe wat onrust in het spel schoot door het goede spel aan de Nijmeegse kant. Maar De Hofnar - Bovo liet zich niet zo maar uit het veld slaan en knokte hard terug. Er ontstonden lange spannende rally’s door een goede verdediging aan beide kanten. In een spannend slot wist toch VoCaSa de set in hun voordeel te beslissen en zodoende trokken zij ook deze set naar zich toe met 21-25.

Hoewel een nederlaag hiermee zeker was, deed De Hofnar - Bovo de laatste set nog haar uiterste best om toch een punt in Aalten te houden. De positieve flow die in de derde set was gegroeid, werd doorgetrokken naar de vierde set. Al snel was duidelijk dat de De Hofnar - Bovo de touwtjes in handen had. Door meer controle in de pass kon er meer druk gelegd worden vanuit de aanval. Door de dubbele wissel in te zetten kon De Hofnar-Bovo telkens een goede blokkering en aanvalslijn neerzetten. Dit met gewenst resultaat: de laatste set werd binnengehaald met 25-12.


?

Meer berichten