Afbeelding
Foto ontvangen van mevr. Groenendijk

‘Hoe leef ik groen en gelovig? Franciscus van Assisi inspireert!’

Religie

AALTEN - De Werkgroep Groene Kerk Aalten en Bredevoort nodigt belangstellenden uit op woensdag 19 april voor een avond in het kader van groen leven, denken, handelen. Deze bijeenkomst zal de vorm hebben van een workshop waarbij men zelf actief kan meedoen en meedenken en staat onder leiding van ds. Corinne Groenendijk. 

Dat duurzaam leven belangrijk is, weet ieder van ons. Maar hoe doe je dat in praktijk? In de leefgemeenschap van Franciscus van Assisi ontstond een fijne leefstijl die bestaat uit kwetsbaar, betrokken, vredevol en eenvoudig leven. Wandelend met zijn broeders verwonderde hij zich elke dag over het leven op deze mooie aarde, dat je zomaar toevalt.
Corinne Groenendijk werkte zijn leefstijl uit tot een vrolijke groene leefstijl voor nu. Vredevol leven betekent bijvoorbeeld niet alleen in vrede leven met je medemensen, maar met de hele planeet. Het verhaal van Franciscus en de wolf vertelt hoe je soms uit angst tekort te komen, te veel inpikt. Vredevol verduurzamen betekent ook ieder zijn of haar eigen manier om te verduurzamen gunnen.
Na een presentatie, waarin ook verduurzamen en ontwikkelen in balans, effectief verduurzamen en ervaringen uit de pioniersplek Zin-in-Groen rondom een gemeenschapstuin aan bod komen, gaan de deelnemers in gesprek. Ze verdiepen zich in het thema ‘vredevol verduurzamen’ aan de hand van een oefening.
De avond is van 19.45 tot 21.45 uur in gebouw Elim in Aalten. Vanaf 19.30 inloop met koffie. Deelname is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de onkosten te dekken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit