Een eerdere PP-excursie. Foto: PR

Een eerdere PP-excursie. Foto: PR

PR

PP trapt politiek seizoen af met meedenkavond

Politiek

AALTEN - Het politieke seizoen voor de gemeenteraad begint weer. De Progressieve Partij trapt op woensdag 7 september af met een meedenkavond bij Schiller in Aalten.

De progressieven hebben deze zomer niet stilgezeten. Zo was er een vijftal fietsexcursies naar interessante plekken in vooral het buitengebied. Met als hoogtepunten de bezoeken aan de meelwormenfabriek en het varkensbedrijf ‘Zonvarken’ in De Heurne. Daarnaast werd er een radiodebat over de stikstofcrisis gehouden met Agractievoorman Luiten. Zo probeert PP op lokaal niveau het gesprek en het nadenken over een transitie in de landbouw op gang te houden.
Tijdens de meedenkavond wordt teruggekeken op deze excursies. “We bepalen wat we ervan kunnen leren en hoe we er in ons raadswerk gebruik van kunnen maken. We willen graag een permanent gesprek met de landbouwsector over de noodzakelijke transformatie. We vragen van hen ook de vlaggen weg te halen”, aldus de PP.
Verder wordt besproken welke maatregelen op lokaal niveau genomen kunnen worden om de koopkracht en bestaanszekerheid van mensen en bedrijven te verbeteren: “Zowel compensatie op korte termijn als structurele verbeteringen in bijv. isolatie, overstappen op duurzame energie. Zo zouden er meer energiecoöperaties moeten komen. We hopen op ideeën vanuit de bevolking”, zegt de partij.

Opvang asielzoekers
Samen met de ChristenUnie heeft PP vragen gesteld aan het College over de opvang van asielzoekers en wil met de bezoekers denken over een oplossing voor dit probleem. Kleinschalige opvang van statushouders met bijvoorbeeld een organisatie als TakecareB+B zou kunnen. Misschien komen er meer ideeën.
Mensen die willen meepraten over deze onderwerpen zijn op woensdag 7 september welkom bij Schiller (Prinsenstraat 4). De avond begint om 20 uur Toegang en koffie gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit