Waardebon voor gebruik van wasbare luiers. Foto: PR

Waardebon voor gebruik van wasbare luiers. Foto: PR

D66 blij met waardebon voor wasbare luiers

Politiek

AALTEN - De gemeente Aalten gaat het gebruik van wasbare luiers aanmoedigen door jonge ouders hiervoor een waardebon aan te bieden. 

Wegwerpluiers vormen een flinke belasting voor het milieu. In de gemeente Aalten worden deze, ondanks herhaaldelijke vragen van D66, nog niet gescheiden ingezameld. Vorig jaar is wel toegezegd dat dit uitgezocht gaat worden. Maar daarnaast zijn wasbare luiers ook een schone en uiteindelijk goedkoper alternatief. Het betekent echter wel dat jonge ouders direct na de geboorte van hun kind een relatief grote uitgave moeten doen voor deze luiers. Ook al zijn de totale kosten van wasbare luiers lager dan die van wegwerpluiers, het kan een drempel vormen om hiermee te beginnen. De waardebon vormt hiervoor een mooie tegemoetkoming en verlaagt hopelijk deze drempel. 

D66 hoopt dat niet alleen ouders die hun kind in het gemeentehuis aangeven een bon krijgen. Ook ouders waarvan het kind in een ziekenhuis in een andere gemeente is geboren, zouden deze moeten ontvangen. 

D66-fractievolger en aanstaande jonge moeder Gerloeske Nijland-Brezet heeft al een hele lade vol wasbare luiers in huis: “We hadden deze luiers al aangeschaft, voordat bekend werd dat er een subsidie zou komen. Dat je door deze luiers een hele hoop minder afval hebt, spreekt ons erg aan. We hopen dat ook andere (aanstaande) ouders deze stap durven te maken. Het zal vast even wennen zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in.” Na de zomer deelt Gerloekske graag haar ervaringen via www.d66.nl/aalten. Tot die tijd geniet ze van haar verlof.

 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant