Afbeelding

Gemeenteraad ver van m’n bed? Er valt echt wat te kiezen!

Politiek

Voor de verkiezingen van 16 maart heeft BBB-HMV een heldere nuchtere Visie voor Aalten ontwikkeld. De keuze is aan u de kiezer, u maakt het verschil. Ook BBB-HMV maakt het verschil! Waar vier jaar terug geen enkele partij van de raadsfractie duidelijk voor de bouw van meer woningen durfde te kiezen, was onze fractie toen helder: weg met het Stoplichtmodel. Nu willen de meeste fracties graag bouwen, maar de visie van BBB-HMV is al 8 jaar consequent voor liberalisering van de woonmarkt. Is er vraag naar woningen, dan bouw je woningen! Het beleid van de gemeente was juist inspelen op nooit gekomen krimp. Beter was geweest een campagne te starten om te laten zien hoe mooi het wonen en werken is in onze regio. De gemeente Aalten groeit, al acht jaar aan een, en mag nog best geleidelijk verder groeien.

Onze Visie voor Aalten omvat ook een visie voor een economisch bruisend buitengebied waar boer en de recreatiesector beiden zorgen voor een mooi land: weiden met koeien, akkers met houtwallen waar je ’s avonds weer de reeën kunt zien grazen, met buizerds en kraanvogels. Moet dit landschap veranderen in een leeg parklandschap? Nee. Wij willen verbeteren, niet veranderen. De Nederlandse landbouw is al de meest schone en efficiëntste landbouw wereldwijd. Regeringspartijen die 30% minder akkerland willen en dit willen onttrekken aan de landbouw, begrijpen niet hoe essentieel de boer is. Een economisch bruisend buitengebied houdt ook in dat ons voedsel van dicht bij huis komt, voedselzekerheid is zeker in deze onzekere tijden ontzettend belangrijk. Onze boeren moeten gekoesterd worden en boerenbedrijven moeten de ruimte krijgen om te boeren, niet alleen voor de boer, maar ook voor de burger, eten moeten we tenslotte allemaal.

Onze visie voor Aalten voor een aantrekkelijke gemeente houdt ook in - dat onze kinderen dichtbij naar school kunnen, of het nu lagere scholen in de kleine kernen zijn of de middelbare school in Dinxperlo; - dat al onze burgers zich kunnen ontplooien, of het nu sport, hobby’s, of muziek is, de Gemeente Aalten ondersteunt ze in een gelijke mate. BBB-HMV steunt actief de keuze van seniore burgers om in de vertrouwde omgeving te blijven wonen. Mantelzorgers die daarbij helpen, krijgen ondersteuning. Een gelijke behandeling voor alle Aaltenaren, daar staat de BBB-HMV voor. Er valt dus wel degelijk iets te kiezen! Stem BBB-HMV!

Dit artikel wordt u aangeboden door BoerBurgerBondgenoot-HMV.  Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant