Joop Wikkerink stelde het boekje samen. Foto: PR
Joop Wikkerink stelde het boekje samen. Foto: PR

Jubileumuitgave Progressieve Partij

Politiek

AALTEN/DINXPERLO - Op oudejaarsdag is ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo een digitaal jubileumboek verschenen. De titel is ‘40 jaar progressieve politiek in de gemeente Aalten’. Het is een uitgave in pdf, gratis te downloaden dus, van bijna 70 pagina’s. Daarin een overzicht van de geschiedenis van de 40-jarige partij en haar voorlopers met veel afbeeldingen en foto’s. 

Voorgeschiedenis
De werkelijke voorgeschiedenis begon al in 1974 in de gemeente Aalten waar enkele leden van de toenmalig ‘klein-linkse’ partijen samenwerkten met de PvdA in Progressief Aalten. Dat leidde tot de vorming van Plaatselijk Beraad van PPR, PSP, EVP en anderen in 1981. Sinds de verkiezingen in 1982 onafgebroken vertegenwoordigd in de raad van de gemeente Aalten.

Acties binnen en buiten de raad
De Progressieve Partij heeft zich vanaf de oprichting altijd gezien als méér dan een partij die een fractie heeft in de gemeentraad. Men voerde vaak samen met anderen veel acties voor goede arbeidsvoorwaarden in de zorg, fatsoenlijke opvang voor vluchtelingen, behoud van landschap en uitbreiding van biodiversiteit en tegen de wereldwijde opwarming van de aarde. Ook waren er talloze acties voor verbetering van de positie van de mensen met een minimum-inkomen.

Informatie naar de inwoners
Volgens de samensteller, een van de mensen van het eerste uur, Joop Wikkerink, is het belangrijk het verleden te kennen om greep te houden op de toekomst. “Wij hebben altijd heel veel werk gemaakt van het informeren van onze inwoners, ook en vooral buiten verkiezingstijd om. We hebben al jaren huis-aan-huiskrantjes en -advertenties, organiseren zomerexcursies, meedenkavonden en workshops. Ook dit boekje draagt bij aan de kennis van onze gemeente en de belangrijke vraagstukken die daar spelen. Ook dit is weer een oproep om mee te doen!”

Digitaal
Vanwege de corona zijn de eerste exemplaren ‘digitaal overhandigd’ op oudejaarsavond aan het College, de leden hebben het zondags ontvangen en andere belangstellenden kunnen de uitgave gratis downloaden via: https://wethouderjoopwikkerink.wordpress.com/2021/12/31/mediabericht 

Omslag boekje PP. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit