Foto:PR
Foto:PR

Een VCA halen in één keer doe je zo!

Partnerbijdrage

Een VCA certificaat geeft aan dat je verantwoord kunt werken, rekening houdend met veiligheid, gezondheid en milieu. Er zijn veel opdrachtgevers die een VCA eisen op de werkvloer, dus je kunt maar beter een streepje voor hebben en dit certificaat op zak hebben. Wil je in één keer je VCA halen? Dan is een goede voorbereiding van belang. In dit artikel lees je hoe het VCA examen een appeltje-eitje wordt!

Wat houdt VCA in?
Je kunt op eigen houtje het VCA lesmateriaal bestuderen, maar een dagcursus volgen bij In1keerVCA is efficiënter. Tijdens deze VCA cursus komen alle onderwerpen aan bod die je moet weten, waaronder:

  • Wetgeving: V&G (Nationale Veiligheids- en Gezondheidswetgeving); de Arbowet en wetgeving omtrent CE-markering
  • Risico’s en gevaren herkennen, onder andere door middel van LMRA (Last Minute Risk Analysis)
  • Procedures volgen en instructie geven ter bevordering van de veiligheid en signalering
  • Voorbereiden op noodsituaties: beheersing, bestrijding en evacuatie
  • Wat te doen bij gevaarlijke stoffen
  • Brand en explosie: hoe te handelen bij brand- en explosiegevaar
  • Hoe op een correcte wijze persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken om je te beschermen
  • En nog veel meer!

Goede voorbereiding is het halve werk
Het bovengenoemde lijstje is slechts een selectie van de onderwerpen die tijdens het VCA examen voorbij komen, maar het geeft je wel een idee van wat je allemaal moet kennen. Aangezien het veel informatie betreft, kan het soms erg overweldigend zijn om alles zelfstandig uit je hoofd te moeten leren. Om de kans van slagen te maximaliseren, is het dus aan te raden om een VCA cursus te volgen.

Zo ziet een cursus VCA eruit
Een dagcursus VCA basis bij In1keerVCA duurt een volle dag, maar dan ben je aan het einde van de dag wel helemaal voorbereid op het examen. Om het maximale uit zo’n dag te halen, krijg je vóór deze dagcursus plaatsvindt een e-learning module. Deze bestaat bestaat uit een uitgebreid lesprogramma met video’s en toetsen. Je neemt alles thuis op je eigen tempo door, waardoor je voldoende voorkennis hebt om de cursusdag te volgen. Op de cursus zelf krijg je tips en tricks om het examen te kunnen halen en de dag bestaat uit een theoretische training en een examentraining. Je leert dus ook hoe je de examenvragen moet lezen, zodat je niet in instinkers zal trappen. Sommige vragen van het VCA examen zijn namelijk heel tricky en proberen je op het verkeerde spoor te zetten!

‘Dit artikel wordt u aangeboden door In1keerVCA. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit