Slagerij van Schie gaat sluiten, van links af Eric, Joke, Karen, Nori en Anne-Mieke. Foto: Frank Vinkenvleugel
Slagerij van Schie gaat sluiten, van links af Eric, Joke, Karen, Nori en Anne-Mieke. Foto: Frank Vinkenvleugel

‘Het is mooi geweest, tijd voor iets anders, meer genieten van het leven’

Partnerbijdrage

Slagerij van Schie stopt

Door Daniëlle Jolink

DINXPERLO - Na vierendertig jaar de slagerij aan de Heelweg in Dinxperlo gerund te hebben, sluit Eric van Schie op zaterdag zestien juli aanstaande voorgoed de deuren. Met het sluiten van de slagerij begint voor Eric zijn pensioen en verdwijnt er tegelijkertijd wederom een speciaalzaak uit Dinxperlo. 

34 Jaar geleden kwam Eric vanuit Lichtenvoorde met zijn vrouw naar Dinxperlo om zijn slagerij aan de Heelweg te runnen. Destijds waren er in totaal vier slagerijen in Dinxperlo/Suderwick, waaronder slagerij Jansen aan de Heelweg in Dinxperlo. Eric: “Ik heb voordat ik mijn eigen zaak opende, in een aantal slagerijen gewerkt. Ik wilde heel graag een eigen slagerij beginnen en ben toen via een vertegenwoordiger van een kruidenfirma in contact gekomen met slager Jansen. Hij kampte met rugklachten en wilde daarom stoppen met de zaak.” Een jaar later was alles rond en op 18 juli 1988 openden de deuren van slagerij van Schie. Eric: “Ik had de slagerij net drie maanden toen er een Albert Heijn in Dinxperlo kwam. Dit zorgde voor een moeilijke start.”

Behalve moeilijke tijden heeft de slagerij over het algemeen goede tijden gekend. “Vanaf maart 2013 zijn we aangesloten bij uw slager. Dit is een winkelformule die kwaliteit waarborgt. Hierdoor kregen we nieuwe producten en meer expertise waardoor ook steeds meer klanten de weg naar onze slagerij wisten te vinden”, aldus Eric. De recente maatregelen tijdens corona zorgde voor nog meer toeloop van (nieuwe) klanten. Dit kwam volgens Eric met name door de sluiting van de horeca. Doordat de mensen niet meer uit eten konden in de restaurants gingen ze thuis uitgebreider koken en waren ook bereid om hier meer geld aan te besteden. “In de afgelopen 34 jaar is het assortiment sowieso verandert”, zo vervolgt Eric. “Vroeger lagen er voornamelijk stukken vlees in de vitrine maar tegenwoordig is het assortiment veel uitgebreider. Deze ontwikkeling heb ik als erg leuk ervaren.” Wat ook opvalt in de vitrine van de slagerij van Eric is dat er twee soorten verse worst liggen. Eric vertelt: “Naast de gewone verse worst hebben we de verse worst van slagerij Jansen. Toen ik de zaak van slager Jansen heb overgenomen heb ik ‘zijn’ verse worst in het assortiment gehouden. Deze worst is erg populair bij de klanten en verkoopt als de beste!”

In de afgelopen 34 jaar heeft Eric altijd zes dagen per week gewerkt. Drie weken bouwvakvakantie was de enige vrije tijd die hij zichzelf gunde. Eric: “Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan want ik vind het slagersvak supermooi. Maar de zaken eromheen, begonnen me op te breken. Hierdoor begon ik de afgelopen tijd steeds minder plezier te bleven aan het slagersvak.” Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat Eric besloten heeft om zijn pensioen naar voren te halen en te stoppen met de slagerij. Eric: “ Het is jammer dat de zaak gaat sluiten, maar ik heb helaas geen opvolger gevonden.” Eric is erg dankbaar voor het fijne team dat hij om zich heen heeft gehad. 

Naast Eric was ook Joke het vaste gezicht in de slagerij. Joke is in 1976 begonnen bij slagerij Jansen en is na de overname bij Eric in de slagerij blijven werken. Vanwege personeelstekort stelde Joke haar pensioen steeds uit. Zij gaat, nu de winkel sluit, dus ook van een welverdiend pensioen genieten. Eric: “ Ik heb aan Joke een ontzettend fijne, kundige en trouwe werkneemster gehad. Ook de samenwerking met mijn dochters heb ik als heel fijn en bijzonder ervaren. Ik kijk met plezier terug. We zijn met de slagerij begonnen op 18 juli 1988 en de deuren van de slagerij blijven dicht na 18 juli 2022. Nu is de tijd aangebroken om te gaan genieten van mijn vrije tijd.” Deze tijd heeft Eric overigens al gedeeltelijk ingevuld. In de tuin staat namelijk een speelhuisje klaar zodat de kleinkinderen hier fijn in kunnen spelen wanneer ze bij opa Eric zijn. 

De deuren van de slagerij zijn zaterdag 16 juli aanstaande voor het laatst geopend. Klanten die nog waardebonnen hebben kunnen deze nog inleveren tot de laatste dag, zolang de voorraad strekt. Eric raadt aan om niet te lang te wachten met het inleveren van de waardebonnen. 

Het is jammer dat met de sluiten van de slagerij er weer een speciaalzaak uit Dinxperlo verdwijnt. “Het is mooi geweest, tijd voor iets anders, meer genieten van het leven. Maar ik zal de klanten wel missen...”, besluit Eric zijn verhaal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit