Gerdienke Graven (rechts) en medewerker Ilse Schreurs zijn blij dat kinderopvang Bambi weer een open dag kan organiseren. Foto: Lineke Voltman
Gerdienke Graven (rechts) en medewerker Ilse Schreurs zijn blij dat kinderopvang Bambi weer een open dag kan organiseren. Foto: Lineke Voltman

Feestelijke open dag kinderopvang Bambi

Partnerbijdrage

AALTEN - Tijdens de open dag op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur zijn alle locaties van kinderopvang Bambi open voor ouders waarvan de kinderen al gebruik maken van de opvang maar zeker ook voor (aanstaande) ouders die nog opvang voor hun kind zoeken. 

Door Lineke Voltman

Het kantoor van kinderopvang Bambi is gevestigd in Aalten aan Plein Zuid 14a. Dat is ook de plek waar ik een gesprek heb met Gerdienke Graven, marketing medewerker van Bambi, over de open dag en het begin van de kinderopvang in Aalten. “Ruim 15 jaar geleden hebben enkele ouders in Aalten een gastouderbureau opgericht om te bemiddelen tussen gastouders en ouders van kinderen. Omdat er ook behoefte bleek aan een kinderdagverblijf werd deze gerealiseerd bij basisschool Uniek aan de Vondelstraat. Inmiddels is Uniek een IKC (Integraal kind centrum) waar kinderen van nul tot twaalf jaar kunnen worden opgevangen.”

Kinderopvang Bambi omvat vier categorieën, de kinderopvang, PeuterPlus (voorheen Peuterspeelzaal), de Buitenschoolse Opvang (BSO) en Gastouderopvang. Door de jaren heen zijn er heel wat locaties bijgekomen. ”In Aalten hebben we nu drie opvanglocaties, later kwamen Bredevoort, Lichtenvoorde, de Haart en Lintelo er bij.”

Gastouderopvang
Gerdienke Graven: “Bij ons gastouderbureau zijn meer dan 200 gastouders uit Achterhoek en Liemers ingeschreven. Omdat elk gezin een andere opvangbehoefte heeft zijn de gastouders zeer flexibel, soms kan men er ook in de avonden of weekeinden terecht. Ouders hoeven niet zelf op zoek naar de juiste gastouder, daar helpen we bij. Bambi werkt samen met overheidsinstanties en de GGD om gastouderopvang te controleren en andersom als ondersteuning en koppeling van ouders en gastouders.”

Open dag
Volgens Graven is nu het goede moment om een open dag te organiseren. “Vanaf de eerste lockdown, twee jaar geleden, konden ouders en grootouders de opvang niet meer bezoeken. We willen nu iedereen uitnodigen om te zien waar hun (klein)kind zoal hier mee bezig is, maar ook (aanstaande) ouders, die opvang voor hun kind zoeken, in onze locaties verwelkomen. Past onze opvang bij hen en hun kind?”

Feestelijke aankleding
Alle locaties hebben iets bedacht om de dag feestelijk aan te kleden, zo werkt de opvang in Lintelo momenteel met het thema circus, de BSO kinderen hebben hierop ingespeeld met spelletjes. De IKC’s in Aalten laten zien wat de meerwaarde is van een IKC en in de gymzaal in Bredevoort is een blote voetenpad gemaakt voor kinderen. Graven: “Omdat ook de gastouderopvang zich wil presenteren is op de grote locaties in Aalten en Lichtenvoorde een gastouderconsulent aanwezig om ouders te informeren over gastouderopvang of gastouder worden.

Meer informatie over kinderopvang Bambi en de open dag is te vinden op www.kinderopvangbambi.nl/opendag, en ook op Instagram en Facebook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit