Afbeelding
Foto: PR

Alles wat je moet weten over sneeuwkettingen

Partnerbijdrage

Wie op wintersport gaat, doet er goed aan om sneeuwkettingen in zijn auto te gooien. In sommige landen ben je namelijk verplicht om deze kettingen bij je te hebben. Toch is lang niet iedereen in het bezit van sneeuwkettingen. Geldt dit ook voor jou? Dan heb je er vast en zeker ook geen ervaring mee. Daarom wil je er ongetwijfeld eerst wat meer over weten voordat je ze koopt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over sneeuwkettingen.

In welke landen zijn sneeuwkettingen verplicht?

In Nederland zijn sneeuwkettingen niet verplicht, waardoor lang niet iedereen ze in huis heeft. Toch zijn er in veel landen wel regels en wetten rondom het gebruik en bezit van deze kettingen. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben als je naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk op wintersport gaat. In deze landen wordt vaak met verkeersborden aangegeven of en wanneer je met sneeuwkettingen moet rijden. Zoek daarom altijd eerst uit of sneeuwkettingen verplicht zijn voordat je op wintersportvakantie gaat.

Hoe leg je ze om?

Sneeuwkettingen omleggen kan een hele opgave zijn als je dit nog niet eerder gedaan hebt, daarom helpen wij jou hier graag een handje bij. Zorg allereerst voor een sneeuwvrije wielkast. De manier van omleggen hangt af van het merk sneeuwkettingen dat je gekocht hebt. Zorg er daarom altijd voor dat je de instructie bij de hand hebt. Deze vind je in de handleiding. Om te voorkomen dat je onderweg voor verrassingen komt te staan, raden wij je aan thuis te oefenen met sneeuwkettingen omleggen.

Verschillende soorten sneeuwkettingen

Ben je nog niet in het bezit van sneeuwkettingen, maar zijn ze wel verplicht in het land waar je op wintersport gaat? Wacht dan niet te lang met sneeuwkettingen kopen. Voordat je tot aankoop overgaat, moet je weten dat er verschillende soorten sneeuwkettingen zijn. Loop daarom niet te hard van stapel, maar verdiep je hier eerst goed in. Het zou immers zonde zijn als je sneeuwkettingen koopt die niet geschikt zijn voor jouw auto. Als je dit pas in het buitenland ontdekt, kun je zelfs voor grote problemen komen te staan.

Dit artikel wordt u aangeboden door HEUTS. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit