Steeds meer Nederlanders kiezen voor sim only: wat zijn de voordelen?

  Partnerbijdrage

Steeds meer mensen hebben een sim only-abonnement. Tegenwoordig heeft de helft van alle Nederlanders (55 procent) een abonnement zonder toestel. Dat blijkt uit een onderzoek van een prijsvergelijkingswebsite onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een sim only-abonnement?

Wat is een sim only-abonnement?
Een sim only-abonnement is een telecom abonnement zonder nieuwe telefoon. De klant ontvangt alleen een nieuwe simkaart. Deze simkaart kunnen mensen gewoon in hun huidige telefoon, of een ander mobieltje plaatsen. Op deze manier kan de consument lekker voordelig bellen, sms’en en internetten. Om een sim only-abonnement te gebruiken, moet de telefoon wel simlockvrij zijn. Sim only is niet hetzelfde als prepaid. Met prepaid koopt de consument vooraf tegoed waarmee hij of zij kan bellen, sms’en en internetten. Bij sim only betaalt men een vast bedrag per maand voor de bundel. Via een vergelijkingswebsite kunnen mensen op zoek gaan naar het goedkoopste sim only abonnement. Op deze manier weet men zeker dat hij of zij niet te veel betaalt.

Meer sim only door langere levensduur smartphones
Nederlanders doen steeds langer met hun mobiele telefoon. Het gebrek aan nieuwe innovaties, maakt het kopen van een nieuwe telefoon minder aantrekkelijk. Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) vindt een goedkoper abonnement belangrijker dan een nieuwe telefoon. We gebruiken de telefoon tegenwoordig vaker tot ze echt op zijn of stuk gaan. Bovendien hebben veel mensen een reserve telefoon in huis, voor het geval een mobiele telefoon stuk gaat. Er zijn in Nederland bijna 25 miljoen reserve telefoons te vinden.

Voordelen van sim only
Een sim only-abonnement heeft veel voordelen. Allereerst is het een stuk goedkoper dan een abonnement met telefoon. Het prijsverschil kan oplopen tot wel 50 procent! Dat komt omdat klanten die in het bezit zijn van een abonnement met toestel iedere maand ook een bedrag betalen voor de aflossing van de telefoon. Daarnaast hebben mensen natuurlijk veel meer vrijheid. Is de klant uitgekeken op de mobiele telefoon? Dan kan hij of zij de simkaart gewoon in een andere telefoon plaatsen. Daarnaast kan men bij de meeste providers het goedkoopste sim only abonnement zelf samenstellen én elke maand aanpassen. Het is dus mogelijk om de gekozen bundel te verhogen of verlagen. Bovendien zijn sommige sim only-abonnementen maandelijks opzegbaar.

Geen BKR-registratie
Sinds 1 mei 2017 wordt iedereen die een abonnement met toestel afsluit boven de €250 geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. De registratie geldt alleen voor de afbetaling van het toestel, niet voor de maandelijkse kosten voor bellen en data. Het afbetalen van een telefoon wordt namelijk gezien als lening. Nederlanders die een sim only-abonnement hebben, worden dus niet geregistreerd bij het BKR.

Dit artikel wordt u aangeboden door Pricewise. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden