Foto: PR

Typische dingen waar je niet over na wilt denken

  Partnerbijdrage

Ieder mens wil gewoon lekker het leven ervaren, het liefst zonder zorgen. We weten natuurlijk allemaal dat dit een utopie is en dat er altijd wel zaken op de loer kunnen liggen waar je liever niet over na wilt denken. Toch is het belangrijk om dat af en toe juist wél te doen. Daardoor is de rest van je leven namelijk een stuk zorgelozer, omdat je weet dat je er goed over nagedacht hebt. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rij waar je toch maar eens over na moet denken.

Je levenseinde en uitvaart

Laten we dan maar meteen beginnen met het zwaarste onderwerp, dan hebben we dat ook weer gehad. Hoe heb je voor jezelf in gedachten dat je levenseinde zal verlopen? Waarschijnlijk heb je daar nog niets over bedacht, want je weet niet hoe dat zal gebeuren. Maar het is wel verstandig om bijvoorbeeld vooraf te bedenken of je nog gereanimeerd wilt worden als je een hartstilstand krijgt of niet. En misschien wil je een euthanasieverklaring ondertekenen, zodat je zeker weet dat je een waardig einde krijgt. De overheid heeft over beide onderwerpen informatie op deze site staan.


Schade aan jezelf en je gezin

Waar je ook liever niet aan wilt denken, is dat je gewond raakt. Of, erger nog voor de vele mensen met een gezin, dat je gezinsleden iets overkomt. Ook in dit geval is het goed om in ieder geval het gesprek hierover eens aan te gaan met elkaar, zodat je weet hoe de ander hierover denkt. Misschien moet je immers ooit beslissingen nemen over de medische behandeling van je partner, ouder of kind. Dan is het wel fijn dat je het in ieder geval ooit over dit onderwerp hebt gehad.

Schade aan je woning

Tja, wat stelt een beetje schade aan je woning nou voor, vergeleken met de onderwerpen die we hierboven behandeld hebben? Niet veel, maar ook dit hoort bij de typische dingen in het leven waar je niet over na wilt denken. Want hoe groot is de kans nou helemaal dat er door een vuurwerkbom een stuk uit je voordeur wordt geknald? Toegegeven, die kans is klein, maar hij is er wel. Gelukkig kun je een opstalverzekering afsluiten om eventuele schade aan de woning waarschijnlijk te laten vergoeden door de verzekeraar. Het is een kleine moeite om het goed te regelen, maar wanneer er een huiselijke ramp gebeurt, dan ben wel weer een stukje zekerder van je zaak.

Dit artikel wordt u aangeboden door ABN AMRO. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden