Afbeelding

OV-app 9292 steeds persoonlijker

Partnerbijdrage

De ontwikkelaars van de 9292-app hebben hard gewerkt aan een nieuwe unieke feature. Het is vanaf nu mogelijk om zelf de maximale snelheid en tijd in te stellen voor het wandelen of gebruik van een fiets of scooter. Hierdoor wordt de reistijd in het voor- of natraject nauwkeuriger bepaalt. Deze instellingen zijn aan te passen via de ‘Menu’-knop in de app.

Weer drukker in het openbaar vervoer
Het OV wordt weer drukker nu iedereen in Nederland weer op pad mag, maar er zijn ook een hoop mensen overgestapt op de auto. Veel mensen en bedrijven zijn er nog niet van op de hoogte dat ze het OV weer kunnen gebruiken voor niet-noodzakelijke reizen, zoals een ritje om vrienden te bezoeken, te gaan winkelen of een terrasje te pakken. De vraag naar occasions is nog nooit zo hoog geweest. Zeker voor mensen die regelmatig reizen kan het budgettechnisch gezien een verstandige keuze zijn om een tweedehands auto te kopen. Kosten voor de aanschaf, het auto verzekeren en de wegenbelasting kunnen dan lager uitvallen dan de kosten voor de trein, tram, metro en/of bus. Wel is reizen met het openbaar vervoer duurzamer en kan het ook makkelijker of sneller zijn. Met de 9292-app kunnen mensen gemakkelijk de route berekenen, ook wanneer men de grens over gaat en bijvoorbeeld gebruik wil maken van de busverbinding van Aalten naar Bocholt.

Tijd lopen en rijden
De nieuwe functie maakt het mogelijk om aan te geven hoe lang een gebruiker maximaal wil lopen en/of rijden in het voor- of natraject. Voorheen werd in de reisadviezen enkel rekening gehouden met de gemiddelde tijd die mensen bereid zijn om te lopen en rijden. Om deze tijd goed te kunnen berekenen is niet alleen

de afstand van belang, maar ook de snelheid waarmee iemand loopt en rijdt in het voor- of natraject. Ook hier werd eerst rekening gehouden met de gemiddelde snelheid van mensen. Het is echter zeer waarschijnlijk dat dit per gebruiker verschilt. Door de optie aan te bieden om deze tijd en snelheden aan te passen, biedt de app dus een meer gepersonaliseerd reisadvies.

Instellingen en overstaptijden
De gepersonaliseerde instellingen zijn niet van invloed op de overstaptijden in het reisadvies. Er wordt rekening gehouden met de overstaptijden die worden aangeleverd door de OV-bedrijven. Als een gebruiker van de 9292-app meer overstaptijd nodig heeft, is hiervoor een functie die al langer beschikbaar is. Door na het invoeren van de vertrek- en aankomstlocatie naar ‘Opties’ te gaan, kunnen gebruikers aangeven hoeveel extra overstaptijd ze nodig hebben tussen de verschillende ritten in het reisadvies. Naast de app is het ook mogelijk om via de website 9292.nl een reis te plannen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Pricewise. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit