Afbeelding

Suspicious Minds – Elvis Presley (1969)

Opinie

Een klasbak

Het was 1977, vandaag 45 jaar geleden en ook een dinsdag. De wereld werd opgeschrikt door het bericht dat de ‘King Of Rock & Roll’, Elvis Presley, was overleden in Memphis Tennessee, Amerika. Elvis was mede verantwoordelijk voor het volwassener worden van de muziekwereld. Zijn opkomst was in 1956, hij scoorde vanaf dat moment ontelbare hits en was te zien in, misschien wel te veel films. Het was een succesvolle en zeer turbulente periode.

Voor mij is Elvis één van beste vocalisten ooit, maar het was bij ons thuis vooral mijn broertje Frank die een groot liefhebber was. Samen met hem heb ik dan ook veel films van The King bekeken, de één beter dan de ander. Vooral ‘GI Blues’ is één van zijn favoriete films voor mij, de liedjes uit deze film ken ik nog steeds, maar ze halen het qua kwaliteit niet bij wat hij de eerste jaren had uitgebracht. Overigens is zijn late jaren zestig en deels jaren zeventig werk ook meer dan de moeite waard.

Ik was negen jaar toen hij overleed. Zijn één na laatste single ‘Moody Blue’ van begin 1977, voordat hij overleed, vind ik nog steeds prachtig, maar niet zijn beste. Overigens is het lastig om te kiezen uit zijn geweldige oeuvre, maar voor dit Muzikale Voetnootje heb ik gekozen voor ‘Suspicious Minds’ uit 1969. Je zou deze track kunnen bestempelen als een comeback song. De populariteit was minder dan voorheen en kwam uit na zijn succesvolle ‘68 Comeback Special’, van eind 1968. Ik vind dit een ongelofelijk lekker nummer, gospel, pop, soul, alles wat Elvis groot gemaakt heeft, komt hierin samen. ‘We’re caught in a trap, I can’t walk out’, hij moet dit in zijn carrière vaak hebben gedacht…ik moet iets doen waar ik eigenlijk helemaal geen zin in heb, maar het wordt gewoon van mij verwacht. Verder is het ‘gewoon’ een liedje over een liefde die niet gaat zoals het zou kunnen gaan. De één vertrouwt de ander niet…een veel voorkomend thema.

De wijze waarop The King dit zingt, heeft van deze single een topper gemaakt. Iets dat hij op talloze songs gedaan heeft. De film ‘Elvis’ die momenteel in de bioscoop draait, zorgt ervoor dat zijn populariteit hoog blijft. Het feit dat deze film 45 jaar na zijn overlijden gemaakt en uitgebracht is, en dat miljoenen hem hebben gezien, laat eens te meer zien dat Elvis een legende is … en blijft.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit