De winnaars van CBS 't Möllenveld: Ize Wikkerink, Tess van Alstede, Silvijn Grievink en Keano Slotboom.

De winnaars van CBS 't Möllenveld: Ize Wikkerink, Tess van Alstede, Silvijn Grievink en Keano Slotboom.

CBS 't Möllenveld

Het beste idee van CBS ‘t Möllenveld

Onderwijs

AALTEN - De afgelopen weken zijn de leerlingen van Christelijke Basisschool ‘t Möllenveld in Aalten druk bezig geweest rondom het thema ‘Wetenschap en techniek’. De bovenbouwunit is aan de slag gegaan met het oplossen van een probleem in en rondom de school. 

“Vind jij het bijvoorbeeld ook zo vervelend dat de schoollijm niet goed blijft plakken, de kneedgum niet goed van de muur af kan worden gehaald, auto’s te hard rijden rondom de school of dat je van de leerkracht niet mag wippen met je stoel?” Dit soort ‘problematiek’ werd bestudeerd.
De leerlingen zijn in groepjes aan de slag gegaan met het bedenken en ontwerpen van een product dat passend was bij het gekozen probleem. Het doel van het gemaakte product was dat het probleem werd opgelost. Er is ontzettend hard gewerkt, waarbij veel mooie producten zijn ontworpen.
Op vrijdag 14 april zijn de producten aan ouders, opa’s en oma’s en medeleerlingen gepresenteerd. Na de presentatie werd er gestemd door het publiek. De winnaars van het beste idee van CBS ’t Möllenveld zijn Ize, Tess, Silvijn en Keano. Zij hebben een anti-val-wipstoel gemaakt. Op deze stoel kan je wippen zonder te vallen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit