Voorlezen in je moedertaal. Foto: PR Achterhoekse Poort
Voorlezen in je moedertaal. Foto: PR Achterhoekse Poort FatCamera

Voorlezen in je moedertaal

Onderwijs

AALTEN - Op 21 februari is de Internationale Dag van de Moedertaal. De Achterhoekse bibliotheken vieren dit door in deze week leuke voorleesbijeenkomsten te organiseren waarin veel talen aan bod komen.

Iedereen heeft een moedertaal. Dit kan Nederlands, Turks of Arabisch zijn, maar bijvoorbeeld ook Achterhoeks. In de moedertaal spreek je en lees je voor. Voorlezen gaat tenslotte het best in de taal van je hart. Onderzoek leert ons dat kinderen die de moedertaal goed beheersen, de taal op school makkelijker leren. Maar niet iedereen weet hoe belangrijk de moedertaal is. Daarom besteden de bibliotheken hier in de week van 21 februari extra aandacht aan.
Dus heb je een (klein)kind dat meertalig wordt opgevoed of spreek je Achterhoeks? Kom dan naar een van de gezellige, internationale Boekstart bijeenkomsten: op woensdag 22 februari om 10.15 uur in de Bibliotheek Ulft en op vrijdag 24 februari om 9.00 uur in de Bibliotheek Aalten.
Zing, speel en luister naar verhalen in verschillende talen! Heb je nog een leuk boekje thuis in de eigen taal? Neem het dan mee, dan kunnen andere kinderen ook van dit verhaal genieten.
Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders terwijl de kinderen lekker knutselen.
Een mooie gelegenheid om ook meteen de collectie digitale (prenten)boeken in andere talen te bekijken.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant