Kerstengel.
Kerstengel.

Drukbezochte kerstmarkt voor het goede doel bij IKC UnieK

Onderwijs

AALTEN - Op donderdagavond 22 december hield Integraal Kind Centrum UnieK een kerstmarkt voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar en hun ouders/verzorgers, opa’s, oma’s en broertjes en zusjes. Tussen 18.00 uur en 20.00 uur was het gezellig druk in de school en op het schoolplein.

Alle kinderen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van verschillende knutselwerkjes, welke verkocht werden in kraampjes in alle groepen. Op het schoolplein kon gekeken worden naar een prachtige levende kerststal. Schoolgaande kinderen figureerden als Jozef en Maria, zittend tussen echte schapen en een ezel.
Een kinderkoortje, bestaande uit een groepje van ongeveer 20 kinderen van diverse leeftijden, bracht traditionele kerstliederen ten gehore.
Ook werd er een kerstloterij gehouden; er waren mooie prijzen te winnen. Voor iedereen was er gratis koffie, thee of ranja.
Buiten stond een oliebollenkraam. Twee bevlogen bakkers bakten de lekkerste oliebollen, welke voor een klein prijsje verkocht werden.
Alle kinderen van IKC UnieK leverden hun waardebon in voor een gratis oliebol. De Kerstmarkt stond in het teken van het goede doel ‘Stichting Het vergeten kind’. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. “Wij willen heel graag dat álle kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen”, aldus de organisatie.
Er is een totaalbedrag van 1.140 euro door IKC UnieK opgehaald voor ‘Stichting Het vergeten kind’.

Levende kerststal. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant