Wie is de blaadjesdief? Foto: PR

Wie is de blaadjesdief? Foto: PR

Gi-ga-groen op obs De Slinger

Onderwijs

AALTEN - Woensdag 5 oktober werd de Kinderboekenweek geopend op de Slinger. 

Het boek ‘de blaadjesdief’ werd uitgespeeld. De kip was boos! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent... Dat er een blaadjesdief rondloopt!
Een erg grappig verhaal waar de kip (in het boek is dat de eekhoorn) enorm verbaasd is over de wisseling van de seizoenen. Dit prentenboek is geselecteerd als thematitel voor de Kinderboekenweek 2022. Na dit leuke toneelstukje lieten de leerlingen van groep 8 de dans van ‘gi-ga-groen’ zien.
Er stond een programma klaar voor alle kinderen waarbij lezen, boeken en natuur centraal stonden. Alle klassen krijgen een nieuw leesboek, de groepen krijgen meetlinten. Voor iedere gelezen bladzijde mogen ze een centimeter inkleuren. Aan het einde van de Kinderboekenweek gaan we optellen hoeveel er is gelezen. Hoeveel leeskilometers hebben we gemaakt?
Verder wordt er af en toe voorgelezen door een andere juf. Er is een speeddate boekenkring waarin kinderen van groep 4 t/m 8 over hun favoriete boek vertellen. Ook gaan de leerlingen van groep 7 en 8 voorlezen aan de leerlingen van kleutergroepen en groep 3.
De Kinderboekenweek wordt afgesloten met een voorleeswedstrijd. Kinderen van groep 5 t/m 8 strijden om (een boekenbon en) de titel: “Voorleeskampioen van de Slinger”.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit