Pluis blazen, zaadjes worden meegevoerd met de wind. Foto: Staring Educatie

Pluis blazen, zaadjes worden meegevoerd met de wind. Foto: Staring Educatie

Staring Educatie

Kleuters beleven de natuur op landgoed Eppink

Onderwijs

AALTEN - Kinderen van groep 1 en 2 uit de gemeente Aalten doen mee aan de activiteit ‘Zaadje in de wind’ van Staring Educatie bij Jan en Joke Mateman op Landgoed Eppink aan de Romienendiek. Een geweldig uitje en een prachtig vooruitzicht voor de komende weken om aan de slag te gaan met het onderwerp bloemen en zaden in de natuur.

De kleuters worden ontvangen in de verbouwde stal en luisteren daar naar het verhaal van het zonnebloemzaadje dat uitgroeit tot een enorme bloem, naar het bekende prentenboek van Eric Carle ‘Een zaadje in de wind’. Vervolgens bezoeken ze in groepjes de moestuin, bloemenweide en boomgaard, op zoek naar bloemen en planten. En een wandelingetje door het vogelbosje met een ontdekkingstocht naar vogels die graag snoepen van bloemenzaden hoort er ook bij. 

Vervolgens maken de kleuters een plantenpers en ervaren op deze wijze hoe ze bloemen kunnen drogen en bewaren. Een interessante bezigheid, waarbij er tussendoor ook nog even tijd is voor het aaien en voeren van de paarden en het speuren naar veren van de pauw. En met een beetje geluk komt de eekhoorn ook nog op bezoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit