Het was een kleurrijk geheel op de Jozefdag. Foto: PR

Het was een kleurrijk geheel op de Jozefdag. Foto: PR

Jozefschool begint nieuw schooljaar met speelse dag

Onderwijs

AALTEN - Buiten op het kleurrijk versierde schoolplein wordt er volop op een springkussen gesprongen. Ondertussen vliegt het één na het andere kind over de Formule 1 stormbaan op het Kloosterpad. Basisschool St. Jozef luidt het nieuwe schooljaar feestelijk in met de Jozefdag, een dag vol spellen en andere leuke dingen. Vooral mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van de ouders.

De kinderen weten bij het aankomen op school niet wat ze zien. Al om 7 uur in de ochtend had Jumpingkids uit Doetinchem van alles neergezet. De rest van het schoolplein staat helemaal vol met spellen die door Figulus ter beschikking zijn gesteld.
Op het voorplein begint een aantal kleuters ijverig water veilig te stellen en proberen ze, soms tevergeefs, hun sandalen droog te houden, terwijl ondertussen leerlingen uit groep 6 elkaar uitdagen voor een potje air hockey. Tijdens de pauze wordt de school verrast met heerlijke appeltjes, aangeboden door Boerderijwinkel Lensink. Het binnenprogramma ontbreekt op deze dag niet. De gymzaal is omgetoverd tot bioscoop met zelfs een heuse popcornmachine. Ondertussen wordt er bij cafetaria de Admiraal hard gewerkt, want patatjes voor de hele school, kunnen natuurlijk op deze dag niet ontbreken.
Wie deze dag op het schoolplein was kon aan de blije gezichtjes zien dat het ook dit jaar weer een geslaagde dag was. Helaas is er voor scholen geen budget om dit soort leuke activiteiten te bekostigen. Deze dag is dan ook tot stand gekomen door de grote betrokkenheid van de ouders, door middel van een bijdrage aan de ouderverenging. Ook hebben veel ouders geholpen met de voorbereiding of op de dag zelf. De samenwerking met de leerkrachten verliep erg fijn.

Opfrisbeurt
Nadat aan de Dijkstraatzijde het schoolplein is aangepakt, is deze zomer het uiterlijk van het gebouw aan de Stationsstraat opgefrist. Ouders en team werken veel samen en iedereen levert zijn bijdrage. Zo hebben ouders veel betekend voor de nieuwe aanblik van de school aan de Stationsstraat en de realisatie van het Groene Schoolplein. De wens van ouders en team om opvang en onderwijs op één plek te centraliseren is daar ook een gevolg van. Kindernet heeft dit opgepakt en deze zomer hard gewerkt aan een prachtige baby- en peutergroep met slaapruimte. Plannen voor verdere vergroening van de schoolpleinen zijn alweer in de maak.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit