Marian Smits bij een fraai veldboeket. Foto: PR

Marian Smits bij een fraai veldboeket. Foto: PR

Lezing in Helenahuis over Bijbelse kruiden en planten

Natuur

AALTEN - Planten en kruiden uit de Bijbelse geschiedenis staan centraal in de lezing, die Marian Smits op donderdag 11 mei houdt in het Helenahuis in Aalten. Het gaat hier om de symboliek, hoe stonden en staan mensen tegenover de natuur? “Of je nu gelooft of niet, of een niet christelijk geloof belijdt, de lezing is voor iedereen. We verbinden het omgaan met natuur uit het verre verleden met het heden.”

Het gebruik van planten en kruiden is van alle tijden. In het verre verleden kenden mensen al de kracht en symboliek van de natuur. Speciaal voor deze lezing verdiepte Marian Smits zich in het gebruik van planten en kruiden in de Bijbelse geschiedenis. “Het is van alle tijden, en zeker tegenwoordig weer heel actueel. Hoe gingen mensen om met de natuur? En we stippen het rentmeesterschap van nu aan, dat we zuinig moeten zijn op onze natuur. Mensen van toen en nu kennen de symboliek, geneeskracht, smaak en voedingswaarde van kruiden en planten. Daar gaan we het over hebben tijdens de lezing.”
Marian: “Iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en vooral in het gebruik en de symboliek van planten en kruiden in het verre verleden en het heden is van harte welkom. Vanuit een positieve kijk gaan we in op dit mooie onderwerp.”

Informatie
De lezing in het Helenahuis (Landstraat 11) begint om 19.30 uur. Entree: 5 euro. Opgeven kan uiterlijk maandag 8 mei via e-mail contact@helenahuis.nl of telefonisch: 06-344 64 392.  Er wordt geen koffie geserveerd, het publiek kan tijdens de presentatie van alles proeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit