Amerikaanse eik. Foto: PR
Amerikaanse eik. Foto: PR PR

Excursie door oude hoevenlandschap

Natuur

AALTEN - Zondag 16 oktober houdt IVN/KNNV een wandeling in de Haart in Aalten. De wandeling start om 14.00 uur op de hoek Boomkampweg-Blekkinghofweg en duurt ongeveer twee uur.

De wandeling voert door zowel oud agrarisch cultuurlandschap als nieuw ingerichte natuurterreintjes. Met als hoogtepunt halverwege de route het landgoed Beestman met onder meer de gelijknamige eeuwenoude boerderij. De boerderij Beestman wordt al heel vroeg genoemd. In de rentmeestersrekeningen van Bredevoort is omstreeks 1500 al sprake van ‘Ter Biest’.
Landgoed Beestman is een van de kleinschaligste en gevarieerdste gebiedjes in Nationaal Landschap Winterswijk met graanakkers, bloemenrijke hooilanden, houtwallen, overhoekjes, weidepoelen, grotere stukken bos met geleidelijke overgangen naar de aangrenzende cultuurgronden en oude boerderijen. Dit alles vormt samen een afwisselend oud hoevenlandschap.
De wandelaars hebben aandacht voor het landschap met de verschillende cultuurkenmerken, waaronder de naamgeving van de boerderijen en wegen, zoals bijvoorbeeld ‘Spiekerdijk’. Ook kijken ze naar facetten die het seizoen kenmerken, zoals vruchtdragende struiken, vogels die we ook in de herfst nog kunnen spotten en natuurlijk de paddenstoelen die er wellicht te zien zijn.
De wandeling staat onder leiding van gidsen van het IVN/KNNV. Meewandelen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit