VVV zomerfietstocht. Foto: PR
VVV zomerfietstocht. Foto: PR

VVV Zomerfietstocht

Natuur

DINXPERLO - Zondag 24 juni wordt de eerste van de drie zomerfietstochten gehouden, georganiseerd door VVV Dinxperlo. Er zijn twee afstanden waaruit de deelnemers kunnen kiezen. Eén van ongeveer 41 km en één van circa 51 km. Onderweg kan de keuze voor de afstand gemaakt worden.

De route gaat over mooie weggetjes richting Varsseveld, dan naar Halle. Hier kan een privé museum bezocht worden, met een unieke collectie van meer dan duizend Dinky Toys, Tekno, Mäklin met veel toebehoren. Dit alles is ruim opgesteld in mooie vitrinekasten, de moeite waard om een kijkje te nemen. De deelnemers van de fietstocht kunnen voor een sterk gereduceerde prijs van 2,50 euro deze uitgebreide collectie bekijken.

Hierna maakt de lange route een extra lus naar het ‘Boelekeerlspad’, de korte route gaat richting Heelweg om dan samen met de lange route verder te gaan via Lintelo, Sinderen naar Breedenbroek, waar bij Restaurant Koenders een lichte maaltijd klaar staat. Onderweg zijn er voldoende horecagelegenheden voor een gezellige stop. Een mooie fietsdag voor 9 euro inclusief versnaperingen en warme hap. Er kan gestart worden tussen 10.30 en 13.30 uur bij het VVV-kantoor, Markt 4 Dinxperlo. 

De volgende fietstochten zijn op 7 en 21 augustus. De fietsroute van de maand is nog te koop. Inlichtingen: VVV Dinxperlo, tel. 0315-642050. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit