Stock bos. Foto: Karin Stronks
Stock bos. Foto: Karin Stronks

Plantjesruilmiddag bij Groene Dromen

Natuur

AALTEN - Op zaterdag 28 mei wordt op het veld van Groene Dromen een plantjesruilmiddag gehouden die voor de stichting Groene Dromen ook het doel heeft kennis te maken met de Aaltense omgeving. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn vrijwilligers van de stichting aanwezig op het veld op de Bredevoortsestraatweg tussen de huisnummers 141 en 145 met koffie, thee en hopelijk veel plantjes die geruild kunnen worden.

Mensen zijn, met of zonder plantjes, welkom om een kijkje te nemen, kennis te maken en onderling plantjes te ruilen. Het is handig om een plaid mee te nemen. Er is geen parkeergelegenheid, het advies is om op de fiets te komen. 

Sinds 30 september 2021 is de stichting Groene Dromen eigenaar van een stukje grond in de gemeente.Aalten. Groene Dromen is daar de aanleg van een voedselbos aan het voorbereiden. Het team bestaat geheel uit Aaltense/Bredevoortse vrijwilligers en één enthousiasteling uit Gendringen. 

Een voedselbos bestaat alleen uit meerjarige eetbare planten en bomen. Liefst met zoveel mogelijk bio-, plant-diversiteit voor de insecten die zich daardoor gedurende het hele jaar kunnen voeden en nestelen. En door het permanente karakter met een gezond bodemleven tot gevolg. 

Groene Dromen is op zoek naar vrijwilligers. Men kan contact opnemen met Ellen Tuyn, tel. 0648275148.


groenedromen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit