Langs de IJssel tijdens de fietstocht voor het klimaat in Doetinchem. Foto: PR
Langs de IJssel tijdens de fietstocht voor het klimaat in Doetinchem. Foto: PR

Klimaatfietsen rond Aalten

Natuur

AALTEN - Zondag 22 mei staat een klimaatfietstocht door Aalten en omgeving op het programma. De rit van circa twintig kilometer voert onder andere naar het Aaltense Goor, waar lange, smalle graslanden omgeven worden door houtsingels.

Dit gebied, van oorsprong veen, heeft het Waterschap een aantal jaren geleden heringericht, met als doel het langer vasthouden van water en creëren van nieuwe natuur. Verder staat een bezoek aan de Seinsdijk 4 op het programma. Hier verzorgt Jeroen Hols van Nieuwe Bodem een korte rondleiding waarin hij van alles vertelt over boslandbouw. Van kiwibessen tot het adopteren van een walnotenboom.
Een stukje verderop zit, verscholen in het mooie coulissenlandschap, theetuin ‘t Lerinkshof. Jan Kroeze serveert koffie en thee met iets lekkers erbij en vertelt over zijn grote passie: beweiding van natuurgebieden door Galloway runderen. Diverse blologische rundvleesspecialiteiten zijn te koop in de boerderijwinkel.

Samen kun je meer
Samen kun je meer. Daarom is de beweging ‘Liefde voor het klimaat’ opgericht. Mensen in de Achterhoek op een positieve manier samenbrengen en in beweging zetten is het doel. De Klimaatfietstochten zij n daar een mooi voorbeeld van. De eerste vier zijn verreden door respectievelijk Doetinchem, Winterswijk, Ruurlo en Wehl.

Wanneer en waar
De Klimaatfietstocht Aalten start op zondag 22 mei om circa 11.30 uur. Verzamelen kan vanaf 11.00 uur bij station Aalten. Deelnemers zorgen zelf voor fiets en lunch. Na afloop, rond 14.30 uur, is er nog gelegenheid om een terrasje te zoeken in centrum Aalten en na te praten. Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com tevens te volgen op Facebook/Instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit