Koor Testify. Foto: PR
Koor Testify. Foto: PR

Met Testify zingend uitzien naar kerst

Muziek

AALTEN – Dit jaar verzorgt Christelijk koor Testify weer een adventsconcert in de CGK kerk aan de Berkenhovestraat 9 in Aalten. Het koor zingt rondom het thema ‘Uitzien naar’ een aantal nummers waarin het ‘vooruit kijken naar kerst’ centraal staat. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december en begint om 19.30 uur.

Het koor zingt onder leiding van Mincke Nicolai onder andere nummers ‘Mary did you know?’, ‘Lord I stretch my hands’ en ‘Dan zingt mijn ziel’ en wordt hierbij op piano begeleid door de vaste pianist Thomas Dekker. Naast de nummers die door het koor worden gezongen is er ook veel ruimte voor samenzang, die op orgel wordt begeleid door André Mateman.
Het koor heeft voor nummers gekozen die soms niet direct als ‘kerstnummer’ bekend staan. Het concert vindt plaats in de adventstijd, die als aanlooptijd richting de kerstdagen dient. In de teksten van de nummers komt de verwachting en het vooruitzien naar kerst wel aan bod. Hierdoor is het adventsconcert een mooie opwarmer voor de dagen die komen.
Na afloop van het concert is er koffie/thee of iets fris en ook de traditionele verkooptafel, met een uitgebreid aanbod aan cadeauartikelen, ontbreekt niet. De entree voor het adventsconcert is vijf euro, donateurs hebben gratis toegang voor twee personen, en bezoekers die jonger dan 14 jaar zijn mogen gratis naar binnen.
Testify is ook te beluisteren tijdens de adventsmarkt in en rond de Oude Helenakerk te Aalten op zaterdag 9 december tussen 12.30 en 13.30 uur. Het koor zingt dan in de kerk in twee blokken van twintig minuten.
Testify bestaat op dit moment uit ruim 25 leden en hoopt in 2025 het 50-jarig jubileum te vieren. Wie zelf van zingen houdt is altijd welkom op dinsdagavond om een avond mee te zingen en kennis te maken. Het koor repeteert van 20.00 uur tot 22.00 uur in de CGK aan de Berkenhovestraat 9 in Aalten.


www.testifyaalten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant