Afbeelding

Feest bij Sealing Valley, Aalten en de wereld genieten mee!

Muziek

BREDEVOORT – Vijftig jaar Beele Engineering wordt op 1 oktober gevierd bij complex Sealing Valley. Een deel van het feest wordt in Bredevoort gehouden, in de Sint Joriskerk. De genodigden, uit binnen- en buitenland, kunnen genieten van een speciaal gearrangeerd klassiek concert, uitgevoerd door professionele jonge musici, georganiseerd door de stichting Sint Jorisconcerten. Inwoners van de gemeente Aalten kunnen deze unieke uitvoering meebeleven door een live stream. Het hele concert wordt gefilmd en live gestreamd door AladnaFM en een professionele partij. Sealing Valley viert feest, heel Aalten en de wereld genieten mee!

Door Karin Stronks

Het speciale concert symboliseert de vijftigjarige reis van Hans Beele, van Beele Engineering. De reis begint in 1973 in een woonkamer en eindigt met het realiseren van complex Sealing Valley, anno nu. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer één uur, er wordt een pauze van vijftien minuten ingelast. Vier talentvolle jonge musici tekenen voor de uitvoering, in vier weken tijd zijn speciale arrangementen geschreven en ingestudeerd. Het ensemble van deze middag bestaat uit mezzosopraan Fee Suzanne de Ruiter, pianiste Vera Kooper en de saxofonisten Marijke Schröer en David Cristóbal Litago. 

Vera Kooper is een Nederlandse pianiste, zij wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. In 2020 heeft zij haar eerste solo CD uitgebracht, getiteld ‘Hope’, met werken van Ludwig van Beethoven en John Corigliano. In 2013 was Vera mede-oprichter van het Delta Piano Trio, met violist Gerard Spronk en celliste Irene Enzlin. Het trio won talloze prijzen waaronder de Anton Kersjesprijs.

Fee Suzanne de Ruiter behaalde in juli haar Master Opera aan de Theaterakademie August Everding in München onder leiding van zangpedagoge Daniela Sindram. De recensies voor haar debuut in het Prinzenregententheater zijn zeer lovend. In 2021 studeerde ze cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam bij zangpedagoge Sasja Hunnego. Naast optredens in opera’s specialiseert zij zich ook in het gezongen lied. 

David Cristóbal Litago is een Spaanse saxofonist die studeerde aan Musikene, het Conservatorium van Amsterdam en het CNSMPD. Hij is een veelzijdig musicus die actief is in allerlei verschillende muzikale projecten, hij is onder andere sopraansaxofonist bij het Melisma Saxophone Quartet. Zijn Masteropleiding volgde David in Amsterdam. Hij won verschillende prestigieuze prijzen en heeft diverse onderscheidingen ontvangen. 

De Nederlandse saxofoniste Marijke Schröer heeft een voorliefde voor kamermuziek. Zij maakt deel uit van een aantal succesvolle ensembles, ze speelt dan het liefst op verschillende soorten saxofoons. Met het Melisma Saxophone Quartet gaf zij veel concerten, onder andere in Europa, China, Japan en Mexico. Melisma’s debuut-CD, met werken van Grieg, Ligeti, Bach en Lago, kreeg lovende kritieken, evenals de CD ‘West Side Story’. 

Onder andere het ontroerende ‘Embers’, (Max Richter, 1966), wordt uitgevoerd tijdens het concert, evenals het frivole ‘Gypsy’, (Georges Bizet,1838-1875). De muzikale reis belooft een zeer bijzonder evenement te worden, nooit eerder vertoond in deze unieke setting. Op deze zondagmiddag, 1 oktober, worden Aalten én Bredevoort opnieuw op de kaart gezet. Iedereen die wil/kan heeft de mogelijkheid om met deze reis, gesymboliseerd door dit concert, mee te gaan, het enerverende bestaan van Hans Beele mee te beleven, deel te worden van zijn bijzondere carrière, van zijn nooit afnemende ambitie, missie om de wereld veiliger te maken. En van het gemis van mensen die de reis niet met hem af konden maken…

De link die naar het concert voert is te vinden op de website van AladnaFM, www.aladnafm.nl en op de website van Beele Engineering, www.beele.com en binnenkort op de websites van Aalten Vooruit en De Band: www.aaltenvooruit.nl en www.de-band.nl 


Mogelijk gemaakt door: Beele Werner Stichting, Beele Engineering|
Tekst: Karin Stronks
Beele Engineering, Beunkdijk 11, 7122 NZ Aalten www.beele.com 

Dit artikel wordt u aangeboden Beele Werner Stichting, Beele Engineering. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit