Vamos op Aap festival. Foto: PR

Vamos op Aap festival. Foto: PR

AAP festival met vier bands in Aalten

Muziek

AALTEN - Zaterdagavond 18 november, tijdens de dag van de Achterhoekse popmuziek, kunnen bezoekers van live muziek terecht bij het AAP festival. Het Aaltens Artistiek Popbelang (AAP) zal deze avond uitpakken met vier bands, uiteraard zal het geheel weer plaatsvinden in Oerkroeg Schiller Aalten. 

Als vanouds zal de AAP supersessieband weer acte de présance geven met top muzikanten uit de Achterhoek. Zij zullen deze avond een ode brengen aan de onlangs overleden Tina Turner en tevens een dampend dansblok op de planken brengen met een tribute ‘50 jaar disco’. Behalve dus tijdens Tina Turner kun je ook deze avond swingen op bijvoorbeeld Chic, Kool & The gang en vele anderen.
Een totaal andere band deze avond is Vamos!. Vamos! is in 2022 ontstaan uit een Wagenings muzikantencollectief (The Wedding Riot). De bandleden hebben een voorliefde voor alternative en indie muziek. Pixies, een Amerikaanse alternatieve-rockgroep uit Boston USA, werd opgericht in 1986 en toert sindsdien nog steeds rond. De muziekstijl van de Pixies kan het beste worden omschreven als de innovatieve combinatie van punk-, indie- en surfrock met vlijmscherpe gitaarpartijen en cryptische teksten. Het waren één van de lievelingetjes van David Bowie en niet om niets. Door velen worden ze beschouwd als de founding father of loud-quit-loud shifts. Dat is koren op de molen voor VAMOS! Ditmaal hebben ze de koe bij de hoorns gevat en de stap gewaagd om de zeer opmerkelijke zang en (bas)gitaar van Black Francis en Kim Deal, de geniale lead gitaar van Joey Santiago en de onnavolgbare maar superstrakke drums van David Lovering op zich te nemen. En met succes want de energie spat er van af! Band: Patrick Zimmerman (zang), Geertje Klaver (zang), Johan van Woggelum (Bas), Joost de Boer (drums), Martijn Boland (gitaar), Wiebe Lammers (gitaar. De overige twee live bands worden binnenkort aangekondigd.

De baten voor dit festival gaan wederom naar lokale menstruatiearmoede. AAP wil alle meisjes en vrouwen die gebruik maken van de voedselbankuitgifte Aalten en Dinxperlo weer steunen met persoonlijke menstruatieproducten. Van belang is dat deze vrouwen zich vrij kunnen blijven bewegen en dat meisjes niet onnodig school missen. Met elke acht verkochte tickets kan een meisje/vrouw een jaar lang voorzien worden van bijvoorbeeld tampons aangevuld met hygiënedoekjes en crèmes et cetera. De kaartverkoop is al in volle gang. Tickets kunnen besteld worden via www.oerkroeg.nl (agenda) of direct via de link Eventgoose.


www.oerkroeg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit