Kom Harlem Lake bewonderen tijdens het jubileumconcert. Foto: Julia Bo Heijnen.
Kom Harlem Lake bewonderen tijdens het jubileumconcert. Foto: Julia Bo Heijnen. JuliaBoHeijnen; Julia Bo Heijnen

Tweede lustrum LSAmusic

Muziek Aalten

Diverse muziek-soorten als rode draad

AALTEN - LSAmusic (Lazy Sunday Afternoon) Aalten is tien jaar geleden ontstaan, en destijds opgericht door een zestal leden dat nu nog redelijk actief is binnen het bestuur. “Tien jaar na de start zijn we vele donateurs, sponsoren, een fantastisch publiek en verschillende concerten verder. Er hebben de afgelopen jaren veel artiesten vanuit het hogere segment van de Nederlandse popmuziek voor LSA opgetreden en we mogen spreken van een groot succes”, vertelt Jan Meerdink, bestuurslid van LSA, trots. Dit alles wordt gevierd met een jubileumconcert op 2 september, vanaf 20.00 uur, bij Suzie’s Farm in Aalten! En iedereen is van harte welkom.

Door Ayla Bennink

Buiten de oevers van het thuishonk
“We organiseren meerdere keren per jaar een live-concert bij Oerkroeg Schiller in Aalten, ons thuishonk. De concerten trekken volle zalen, want op dit moment is er zelfs een wachtlijst voor nieuwe donateurs. We hebben momenteel 350 donateurs en 70 sponsoren, en daar zijn we ontzettend dankbaar voor”, aldus Jan. Het feit dat Schiller als stamkroeg een bewezen succesvolle locatie voor LSA is, maakt het soms ook lastig. “We willen onze concerten graag bij Schiller houden omdat dat van oorsprong zo is geweest, maar het aantal donateurs blijft groeien. Daarom wijken we voor dit jubileumconcert uit naar een andere locatie. Het concert wordt gehouden bij Suzie’s Farm”, legt Jan uit.

Terugkijken op de afgelopen tien jaar
De diverse muzieksoorten die LSA ten gehore brengt, is de rode draad door de afgelopen tien jaren geweest. Het repertoire varieert van blues tot soul, jazz en ook andere muzieksoorten. Jan: “Opvallend is ook dat alle gevestigde Nederlandse artiesten die een bijdrage leveren aan onze concerten in Schiller echt even stilvallen bij het binnenlopen van de kroeg, en de sfeer zichtbaar kunnen voelen. Zo kwam Jan Akkerman (één van de bekendste gitaristen in Nederland) de oerkroeg binnen: Wauw… fantastisch! En dan wordt het ook altijd een feestje. Geweldig dat we onze concerten op zo’n locatie kunnen organiseren, in plaats van in een theater. Je voelt de verbinding tussen mensen.” Het jubileumconcert bij Suzie’s Farm belooft dus veel goeds, want ook deze locatie is ‘anders dan anders’. 

Dromen voor de komende jaren
De komende jaren wil LSA vooral doorgaan met dit inmiddels bewezen concept. “Een deel van het bestuur stopt na dit tweede lustrum, en we hebben gelukkig alweer nieuwe, jonge bestuursleden, waarbij de muziek uiteraard door de aderen stroomt, in de startblokken staan”, vertelt Jan. “We proberen altijd twee jaar vooruit te zijn, houden de muziekindustrie nauwlettend in de gaten en proberen echt nieuw en jong talent te spotten. Daarom bezoeken we vanuit het bestuur ook veel concerten door het hele land. We willen onze concerten graag bij Schiller blijven houden en het echt samen blijven doen.”

Wat LSA de komende jaren verder allemaal nog in petto heeft? Dat is nog toekomstmuziek…

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit