Popkoor AmeeZing Aalten. Geknield rechts dirigent Marinke Bäck-Hamers. Enkele leden ontbreken wegens vakantie. Foto: Jos Wessels
Popkoor AmeeZing Aalten. Geknield rechts dirigent Marinke Bäck-Hamers. Enkele leden ontbreken wegens vakantie. Foto: Jos Wessels

Zingen met Popkoor AmeeZing Aalten

Muziek

AALTEN - Een vriendengroep die samen wil zingen: wie herkent dat niet? In 2014 voegde een aantal Aaltense vrienden de daad bij het woord. Popkoor AmeeZing werd opgericht. Een naam met een knipoog: Amazing in het Engels staat voor: verrukkelijk, geweldig.

Door Jos Wessels

Zes appgroepen
AmeeZing oefent elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw De Markerink in Barlo. Het koor telt 22 leden van begin 30 tot ver in de 60. Zestien vrouwen zijn lid en zes mannen. “Vergeleken met andere koren hebben we best wel veel mannen”, vertellen Eric Wamelink, Ina klijn Hesselink en Monique Grievink van de PR. “Maar nieuwe leden zijn van harte welkom: mannen én vrouwen.”
Na drie keer meedoen wordt een stemtest afgenomen. Zo wordt bekeken welke stemgroep het best past. Het koor kent namelijk zes stemgroepen. Bij de vrouwen zijn dat van hoog tot laag: sopraan, mezzosopraan, alt en lage alt. De mannenstemmen zijn verdeeld in tenor en bas. Bijzonder is, dat elke stemgroep een eigen appgroep heeft. Een der leden neemt op de mobiel de eigen zangpartij op en deelt dat met de stemgroepleden. Zo kan ieder thuis zelf oefenen.

Repertoire
AmeeZing zingt een breed scala aan popsongs in het Nederlands en het Engels. Van Suzan & Freek tot Queen, van Kensington tot Lady Gaga. De leden hebben inspraak bij de liedkeuze. Zij zijn zeer blij met hun dirigent Marinke Bäck-Hamers. “Zij is zeer getalenteerd, geeft zeer goed leiding en is ook heel aardig.”
Marinke geeft overdag les op een mbo-opleiding voor musicaldeelnemers. Bijzonder is, dat het koor alle nummers uit het hoofd zingt. “Zo is er optimale concentratie.” Zij zijn niet van de danspasjes, wel veranderen ze tijdens een song van opstelling en positie.

Optredens
Aanstaande zaterdag 3 juni is AmeeZing te zien en te horen op het korenfestival in Hengelo Overijssel. Een groot gebeuren waar meer dan negentig koren aan meedoen.
Zondag 24 september staan zij in Bredevoort tijdens Bredevoort Schittert. En in november is er een gezamenlijk concert met muziekvereniging Excelsior Barlo. De gedachten gaan ook al uit naar najaar 2024 als het 10-jarig bestaan wordt gevierd.
Het popkoor is te volgen op Facebook onder AmeeZing Aalten en op Instgram onder ameezingaalten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit