Schot Deur ’t Pleeraam. Foto: PR

Schot Deur ’t Pleeraam. Foto: PR

Open Podium bij Schiller op Hemelvaartsdag

Muziek

AALTEN – Zoals de traditie vereist, biedt Oerkroeg Schiller, op Hemelvaartsdag donderdag 18 mei een indrukwekkende hoeveelheid bands een open podium. Vanaf 13.00 uur presenteren deze artiesten zich aan het publiek.

Dit jaar maken maar liefst veertien muzikale sensaties acte de préséance. Daarom opent Schiller de deuren al om 13.00 uur. De acts variëren van singer-songwriters tot bands die surfmuziek, punk en bluesmuziek ter gehore brengen.
Speciaal voor deze editie heeft de legendarische Aaltense band Schot Deur ’t Pleeraam dertig jaar na de oprichting de stoute rock-’n-roll-schoenen weer aangetrokken om Schiller voor de zoveelste keer helemaal op kop te zetten. Schot Deur ’t Pleeraam maakte jaren geleden jarenlang furore op braderieën, festivals en feesten. Een optreden van Pleeraam is een muzikaal gekkenhuis, dus voor Hemelvaartsdag geldt het motto van The Outtakes: “Dochters houd je moeders thuis!” Verwacht zuivere kick-ass rauwe en vuige rock-’n-roll van de band met de zanger met de stem die kerkklokken moeiteloos overstemt.
Ter afsluiting van het open podium speelt, wederom conform de traditie, de band Steamroller. Deze muzikale smaaksensatie bestaande uit de, laten we een understatement gebruiken, gerenommeerde muzikanten Bob Hogenelst, Raymond Grevink, Arjan de Bree en Vedran Mircetic, smelt de voorhoofden van het publiek met virtuoze bluesrock standards.
Schiller en het open podium zijn geopend vanaf 13.00 uur. De band One Trick Pony bijt dan de spits af.

De toegang is (traditiegetrouw) de gehele dag vrij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant